4.11.22

Coupez! / Kestik! / Final Cut

 


Cannes Film Festivali’nin açılış filmi gerçek bir kan banyosu, ama aslında aşırı hareketli bir korku-komedi filmi ya da sinema sanatına saygı duruşunda bulunan bir zombi filmi ya da bir zombi filmi parodisi hakkında temposu hiç düşmeyen bir parodi. 



Kestik!, 2017 yapımı kült Japon filmi One Cut of the Dead’in yeniden yapımı olan düşük bütçeli bir korku filmi çekimi sırasında seti gerçek zombilerin basmasını konu alıyor. 

Asla taviz vermeyen huysuz yönetmense plan sekans bir sahneyi hedefliyor ve kısıtlı parayı ve zamanı harcamamak için asla ve asla çekimleri durdurmuyor. 



Dünya prömiyerini yaptığı Cannes’da izleyicileri kahkahaya boğan, eleştirmenlerden de tam not alan filmin müzikleri büyük besteci Alexandre Desplat’ya ait. 

Yönetmen Michel Hazanavicius, 2011 yapımı The Artist ile Oscar kazanmıştı.


Coupez! / Kestik! / Final Cut, 4 Kasım'da vizyona giriyor..




Yönetmen: Michel Hazanavicius

Oyuncular: Romain Duris, Bérénice Bejo, Grégory Gadebois

Ülke: Fransa

Dağıtım: Başka Sinema Dağıtım

Yapım: Noëmie Devide, Brahim Chioua, Michel Hazanavicius, Vincent Maraval, Alaine de la Mata, John Penotti

İthalat: Mars Prodüksiyon

2022 | Komedi - Korku | 110' | Fransızca; Türkçe altyazılı


Filmin mmknmrtb notu ::


Seyircisini çok akıllıca ve hınzırca kotarılmış bir kurguyla resmen kandırarak başlangıç yapan, harika bir filmle karşı karşıyayız..

"Vay anasını" demek istediğim sayın seyirciler; yapımcısından oyuncusuna, bu filmi yapan herkese okkalı küfürler ederek sinemadan çıkıp gitmek isteyeceğiniz ilk yarım saatte sabredip de bu eylemi gerçekleştirmezseniz eğer; hikâye kurgusundan çekim kurgusuna, oyunculuklardan mizahına kadar şahane bir komediyle tanışmış olacaksınız.. benden söylemesi..  

80   /100