18.2.22

Hytti nro 6 / 6 Numaralı Kompartıman / Compartment No. 6



Rosa Liksom’un aynı isimli romanından uyarlanan bu film, iki yabancının aynı kompartımanı paylaştığı uzunca bir tren yolculuğunu anlatıyor. 

Finlandiyalı arkeoloji öğrencisi Laura aşk yaşadığı tez danışmanı Irına’yla planladığı ama Irina son anda gelmekten vazgeçtiği için tek başına çıktığı yolculukta, dondurucu soğuğun hâkim olduğu kuzeye, Murmansk’a tarih öncesi taş resimleri görmeye gider. 



Düştüğü altı numaraları kompartımanı kazınmış saçları, içip durduğu votkası, kaba saba haliyle, kadın düşmanı sözler söylemekten geri durmayan Vadim’le paylaşmak zorundadır. 

Vadim Murmansk’ta madende çalışmaya gitmektedir. 

Ayrı dünyaların insanları olsalar da yolculuk onları bir tür ahbaplığa mecbur eder.



Hytti nro 6 / 6 Numaralı Kompartıman / Compartment No. 6, 18 Şubat'ta Başka Sinema'da..

 

Yönetmen: Juho Kuosmanen

Oyuncular: Yuriy Borisov, Seidi Haarla, Yuliya Aug

Ülke: Finlandiya, Rusya, Estonya, Almanya

Dağıtım: Başka Sinema Dağıtım

Yapım: Jussi Rantamäki, Emilia Haukka

İthalat: Bir Film

Süre: 107 Dk.


Filmin mmknmrtb notu:  

Özellikle size söylüyorum hatun kişiler; yaşantınızda karşılaştığınız erkekleri -tabii ki kadınları da- dış görünüşlerine, davranışlarına, ettikleri 'entel süslü' kelamlara, romantik mısralara falan aldanıp da onlar hakkında yanlış kararlar vermeyiniz.. 

İlk intiba genel olarak yanıltıcıdır, hemen kanmayınız, uyanık olunuz ama hemen de karar vermeyiniz, mümkünse sabrediniz ve karşınızdakine biraz zaman veriniz; göreceksiniz ki kimse uzun süre aldatıcı bir maskenin arkasına saklanamaz, kısa bir süre sonra kimin ne menem biri olduğunu görecek, büyük ihtimalle de şaşıracaksınız..

Şansınız da yaver giderse eğer, bu süreçten en az hasarla çıkacak, belki de mutlu bir birliktelik yaşayacaksınız; ve şurası kesin ki, bu deneyimden alacağınız hayat dersini başka hiçbir yerden edinmeniz mümkün olmayacaktır..

83   /100