19.10.21

'25. İstanbul Tiyatro Festivali' 22 Ekim'de!



İstanbul Tiyatro Festivali bu yıl 22 Ekim - 20 Kasım arasında, 14 yerli ve 11 uluslararası yapımı ağırlıyor. 

İstanbul'un çeşitli sahnelerinde perdelerini açacak fiziki yapımlar, Türkiye'nin her yerinden takip edilebilecek özel çevrimiçi gösterimler, ''kulak tiyatroları'', çocuk oyunları, beyazperde gösterimlerine uzanan zengin bir program meraklılarıyla buluşacak. 



Hollanda, Fransa ve İtalya'dan büyük övgü toplayan 3 uluslararası prodüksiyonun yanı sıra çevrimiçi izlenebilecek 7 uluslararası yapım yer alıyor. 

Festivale Fransa'dan konuk olan dans gösterisi Waterfloor Müze Gazhane'de ücretsiz izlenebilirken, İngiliz yönetmen Robert Icke'nin imzasını taşıyan Oedipus ise Atlas 1948 Sineması perdesinden yapılacak özel bir gösterim ile gerçekleştirilecek. 

Festivalin bu yılki yeniliği, tamamı kadınlar tarafından yönetilen oyunların bir araya geldiği, sahne sanatları alanında kadın üretimini daha  görünür kılmayı amaçlayan ''Bu İşte Bir Kadın Var'' başlıklı bölüm. 

Tema başlığı altında dört oyun yer alıyor. 14 yerli yapımın 11'i ise festival sahnelerinde prömiyer yapıyor.

Program ve biletler



Festival çevrimiçi programla Türkiye'nin her yerinde

25. İstanbul Tiyatro Festivali, program kapsamındaki 9 yapımı passostudio.com adresi üzerinden izleyiciyle buluşturuyor. 

Rus tiyatrosunun sevilen örneklerinden Paris Opera ve Balesi'nin çarpıcı koreografilerine, festivalin ''Bu İşte Bir Kadın Var'' başlıklı yeni bölümünden radyo tiyatrosu nostaljisini günümüz teknolojisiyle buluşturan ''kulak tiyatrosu'' yapımlarına, çevrimiçi programdaki birbirinden etkileyici eserler, şehrin sınırlarını aşıp ülkenin her yerinden festivali takip etmek isteyen izleyiciye ulaşıyor. 

Çevrimiçi gösterimler, 22 Ekim saat 20.00 ile 20 Kasım saat 00.00 arasında passostudio.com üzerinden izlenebilir. 

Çevrimiçi program ve biletler


Ücretsiz etkinlikler