9.9.21

'The Gaming Room' Sanatorium’da!


Night music 1 (CIA game) [detay | detail], 2021, Duvar kağıdı, folyo üzerine baskı


Sanatorium, Ludovic Bernhardt'ın The Gaming Room başlıklı galerideki üçüncü kişisel sergisine, 10 Eylül – 24 Ekim 2021 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. 

Sergi, jeopolitika, oyun ve şiir alanlarıyla tanımlanan işleri bir araya getiriyor.

Serginin açılış günü Ludovic Bernhardt, ''Work Bitch'' başlıklı kitabından parçalar okuduğu bir performans gerçekleştirecek. 

Kayıt için info@sanatorium.com.tr'ye mail atınız.*


Coronavirus spread sinks world stock markets - 1, 2020, Goblen üzerine gümüş mürekkep


The Gaming Room esasen CIA'in ajanlarını eğitmek için yarattığı bir kutu oyununa dayanıyor. Sanatçı, ABD istihbarat servislerinin dünyaya dair temsilini yansıtan bu alaycı oyunu, onu yapısöküme uğramış, parazitleşmiş ve parçalanmış, viral potansiyeli olan, belirgin kuralları olmayan, galerinin bir duvarına uygulanacak büyük bir labirent oyununa dönüştürmek için tekrar üretti ve tasarladı.

Sergide gösterilen Kaos Oyunu'nun (2020'de ilk kez Fransa'da sergilenen bir masa kutu oyunu) ikinci versiyonu, endüstriyel ve kapitalist bir organizasyonun bir prototipi olarak 18. yüzyılda Fransız sömürge imparatorluğu tarafından organize edilen köle ticaretinin ana destinasyonu haline gelen Haiti'deki 1791-1804 köle devrimi meselesini ele alıyor. 

Ludovic Bernhardt'ın 2020'de Covid-19 pandemisi sırasında küresel finans borsalarının düşüşüyle ilişkili grafikleri, The Gaming Room'da da duvar kağıtları ve el yapımı duvar halıları formunda yer alıyor. 

Sergiye hakim olan, metinsel ve grafik ağlarla sarılmış poetika, Sylvia Plath, Geog Trakl, Friedrich Höderlin ve Öyvind Falström’e gönderme yaparken aynı zamanda sanatçı ve yazarın kendi deneysel yazılarına da atıfta bulunuyor.

The Gaming Room, ekonomik-politik bir deşifrasyonla güçlü bir şekilde karakterize ediliyor, fakat buna aynı zamanda, sergiye rizomatik bir yazma deneyimi olarak damga vuran şiirsel bir boyut eşlik ediyor.


Ludovic Bernhardt


The Gaming Room


10.09.2021 - 24.10.2021

Ludovic Bernhardt 


Açılış | Opening: 10.09.2021, Cuma | Friday, 13:00 - 19:00 

Okuma Performansı | Reading Performance: 10.09.2021, Cuma | Friday - 18:00

* Okuma İngilizce dilinde gerçekleşecektir.


Sanatorium: Kemankeş Mahallesi Mumhane Caddesi No:67/A Karaköy - İstanbul