12.9.21

'Söz Senettir' Türkiye’de ilk kez ve sadece 14 Eylül'de Bahçe Sineması'nda!



URU organizasyonu ve Türk Tuborg A.Ş.’nin katkılarıyla gerçekleştirilen KüçükÇiftlik Film Kulübü Sunar: Bahçe Sineması, 14 Eylül Salı akşamı Almanya’dan sonra Türkiye’de ilk kez ve sadece bir kereye özel olarak gösterilecek 'Söz Senettir' filmine ev sahipliği yapacak. 



Sinemaseverler, yönetmen İlker Çatak’ın ikinci uzun metraj filmi olan ve festivallerden ödüllerle dönen Söz Senettir'in gösteriminden hemen önce ve sonra, Türk DJ ve prodüktör ikilisi Schnell Schnell ile açık havanın keyfini müzik eşliğinde de çıkaracaklar. 


Schnell Schnell


'Söz Senettir' İlişkilere ve Kimliklere Dair Pek Çok Algımızı Sarsacak!

 

Kadının pilot, erkeğin müzisyen olduğu bir çift.. 

Marion ve Raphael Almanya’dan uçağa atlayıp yaz tatili için Türkiye’ye geliyorlar ve yolları jigololuk yapan genç Baran’la kesişiyor. Bundan sonra ilişki üç kişilik bir oyuna dönüşüyor. 

Avrupa’ya gitmeyi kafasına koymuş Baran, Marion’a evlenme teklif ediyor. 

Hayatını her zaman kontrol altında tutmayı başarmış ama kanser olduğunu öğrendikten sonra her şeyi yeniden gözden geçirmeye başlayan Marion ise ilk defa bir yabancının müdahalesine izin veriyor ve Baran’ın teklifini kabul ediyor. 

Kâğıt üstünde tanıdık gelebilecek bu anlaşmalı evlilik öyküsü, Bir Zamanlar Kızılderili Ülkesinde filmini Kino 2018’de izlediğimiz İlker Çatak’ın elinde, neşesi de eksik olmayan, toplumsal cinsiyet rolleri ve tekeşli ilişkilerin çizdiği çemberleri sürekli esneten, muzip ve dinamik bir romantik drama dönüşüyor. 

“Söz Senettir”, ilişkilere ve kimliklere dair pek çok algımızı sarsabilecek katışıksız bir enerjiyi dokusuna katıyor.


Es gilt das gesprochene Wort / Söz Senettir


Yönetmen: İlker Çatak

Oyuncular: Anne Ratte-Polle, Oğulcan Arman Uslu, Godehard Giese, Jörg Schüttauf

Ülke: Almanya, Fransa

Yıl: 2019, 120′, Renkli

Almanca, İngilizce, Türkçe, Fransızca | Türkçe Altyazılı


Filmin mmknmrtb notu:   7   /10


Kapı açılış saati 18.30, film başlama saati ise 21.00 olan etkinliklerin biletleri online olarak Biletix’ten temin edilebiliyor.