24.9.21

Bir Nefes Daha



Ödüllü yönetmen Nisan Dağ’ın yazıp yönettiği ikinci uzun metraj filmi Bir Nefes Daha, 24 Eylül’de Başka Sinema ile vizyona girdi. 

Film geçtiğimiz günlerde Adana Altın Koza Film Festivali’nden altı ödül alarak festivale damgasını vurdu. 



Nisan Dağ’ın (Deniz Seviyesi) yeni filmi, sinema ve tiyatronun ölümsüz temalarından Romeo ve Jülyet üzerine rap ritminde bir çeşitleme. 

Ama Tom Waits’in şarkısına gönderme yaparak söylersek, bu sefer “Romeo Kan Kaybediyor”. 

Romeo, şehrin kenarlarından bonzai bağımlısı bir rap şarkıcısı, Jüliyet ise yukarı mahallelerden bir elektronik müzik bestecisi. 

Ve Jüliyet, âlemlere bütün aşinalığıyla birlikte Romeo’sunu bağımlılığından çekip çıkarmaya kararlı. 

Bir Nefes Daha, animasyon sahneleri, zorlama olmayan çevre anlatışı ile çekici bir film. Başrol oyuncuları Oktay Çubuk ile Hayal Köseoğlu’nun genç sevgilileri canlandırırken tutturdukları kimyanın da bunda payı büyük.


Nisan Dağ


Bir Nefes Daha, yurtdışından da ödüllerle dönmüştü. 

Amerika’nın önemli festivallerinden Santa Barbara Uluslararası Film Festivali’nde ‘En İyi Yabancı Film’ ödülü ile dönen film, 24. Tallinn Black Nights Film Festivali’nin ana yarışması kapsamında En İyi Yönetmen ödülüne layık görülmüştü. 

Başrollerini Oktay Çubuk ve Hayal Köseoğlu’nun paylaştığı “Bir Nefes Daha”nın oyuncu kadrosunda ayrıca Eren Çiğdem, Ushan Çakır, Müfit Kayacan, Ayris Alptekin ve Kürşat Alnıaçık yer alıyor. 

“Bir Nefes Daha”, İstanbul’un çetin mahallesi Karaçınar’da yaşayan genç rapçi Fehmi’nin müzik hayallerine giden yolda, onu iniş çıkışlı bir yola sokan bonzai bağımlılığıyla verdiği savaşı anlatıyor. 

Fehmi, farklı bir çevreden gelen ve eski bir DJ olan Devin’e aşık olunca, bu iki kayıp ruh hiç beklenmedik şekillerde birbirlerine ilham veriyor. 



Bir Solis Film yapımı olan “Bir Nefes Daha”nın yapımcılığını Müge Özen, Jessica Caldwell, Yağmur Ünal, Jim Wareck ve Kanat Doğramacı üstleniyor. 

Filmin Alman ortak yapımcısı ise Dorothe Beinemeier. 

Rap parçalarının altyapılarına, Türkiye’nin önde gelen rapçilerinden Da Poet’in imza attığı “Bir Nefes Daha”da, hikâye anlatımının da bir parçası olan rap sözleri ise Hayki ve Ohash tarafından yazıldı. 

Filmde, uyuşturucu triplerini anlatmak için kullanılan animasyon sahneleri Hamburglu sanatçılar Sabina Kim ve Nils Andersen’in imzasını taşıyor. 



Yapım aşamasında Eurimages, Hamburg Film Fonu ve İsviçre’den Visions Sud Est fonlarını alan “Bir Nefes Daha”, Berlinale’nin Ortak Yapım Marketi’ne seçilmişti. 

Antalya Film Forum’dan hem proje geliştirme hem de post prodüksiyon aşamasında ödüller alan film ayrıca, Köprüde Buluşmalar’da Jüri Özel Ödülü’nü kazanmış ve Connecting Cottbus, Maison des Scenaristes, Cine Qua Non Lab, European Work in Progress Cologne gibi atölye ve marketlere seçilmişti. 

Dünya haklarının satışını ise, ABD’nin prestijli ve köklü şirketlerinden biri olan Magnolia Pictures International üstlendi.


Filmin mmknmrtb notu:   66   /100