22.2.19

Hunililer


Karikatürleri en çok paylaşılan, kendine özgü tarzıyla Türkiye’nin en popüler karikatüristleri arasında yer alan Yiğit Özgür’ün sevimli delileri Hunililer, karikatürlerden tiyatro sahnesine fırladı!

Yönetmen koltuğunda Ezel Akay’ın oturduğu, Emre Özbay’ın yazdığı “Hunililer”, sevimli delilerin 32 farklı macerasından oluşan eğlenceli bir kaos, gerçeküstü bir eğlence..

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun bu yeni oyunu; utanacağınız, şaşıracağınız, kikirdeyeceğiniz, kızacağınız, anlayamayacağınız ama anlayamadığınız halde gülmeye devam edeceğiniz, “Neye gülüyorum ben yav, neden” diye neşe içinde ikircikleneceğiniz şeyleri sahneye taşıyacak.

Yiğit Özgür’ün “Hunililer”i akıl hastası değildir; Ezel Akay’ın anlatımıyla “Akıl gitmiş, ama geriye özgürlük, utanmazlık, merak, vicdan, masumiyet ve saçmalık kalmış”tır.




Özgür’ün çok sevilen ve çok paylaşılan karakterlerinden uyarlanan oyunda “Hunililer”i; Bahar Kaplan, Bertan Dirikolu, Emre Kıvılcım, Güliz Gündüz, Hakan Eke, Hasan Eflatun Akay, Kerime Obenik, Merve Polat, Reşit Berker Enhoş ve Tufan Afşar canlandıracak.

Kostüm ve sahne tasarımını Naz Erayda’nın yaptığı oyunun müzikleri Serdar Ataşer’in, ışık tasarımı ise Cem Yılmazer’in imzasını taşıyor.




AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun iki perdelik yeni oyunu Hunililer; 24 Şubat 2019 Pazar günü saat 16.00’da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde, 27 Şubat 2019 Çarşamba akşamı 20.30’da ise artısahne Mecidiyeköy’de sahnelenecek.

Oyunun biletleri, Biletix’ten ve salonların gişelerinden temin edilebilir.