10.12.18

Derya Alabora : Efsane Kadın


 Usta oyuncu Derya Alabora’nın tek kişilik yeni komedi oyunu ve Ezop Sahne prodüksiyonu Efsane Kadın, küllerinden yeniden doğmuş bir kadının hikâyesiyle seyircinin yüzünde bir tebessüm bırakıyor.

Derya Alabora’nın, söylediği şarkılarla renklendirdiği tek kişilik komedi oyunu Efsane Kadın, “Bir kadını gerçekten efsane yapan nedir?” sorusunun izini sürüyor.

80’li ve 90’lı yılların “Kızıl Bomba” olarak tanınan sahne ve sinema yıldızı Efsane Pars, kaldığı otel odasında vurulmuş hâlde bulunur.
İntihar mı etmiştir yoksa biricik köpeği Fondip’i de alarak kaçan genç sevgilisi tarafından vurulmuş mudur?
Ülkenin bütün sabah programları Efsane ile çalkalanır.
Onlar Efsane’yi kendi bildikleri gibi tartışırken seyirciler, her şeyini erkekler, aşk ve şöhret için feda etmiş bir kadının en renkli, en eğlenceli ve en derin hatıralarına doğru bir yolculuğa çıkıyor.




Ali Kemal Güven’in yazdığı, Naz Erayda’nın yönettiği Efsane Kadın oyununun dekor ve ışık tasarımı Cem Yılmazer’in imzasını taşıyor.
Müzik direktörlüğünü Cumhur Bakışkan’ın yaptığı oyunun yönetmen yardımcıları ise Ezop Sahne’nin kurucuları Hande Selen Canar ve Gizem Ertürk.

Ezop Sahne prodüksiyonu tek perdelik “Efsane Kadın” oyunu, 16 Aralık 2018 Pazar günü saat 18.30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde, 18 Aralık 2018 Salı akşamı 20.30’da ise Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Salonu’nda sahnelenecek.

Oyunun biletleri, Biletix’ten ve gişeden temin edilebilir.