7.9.16

Londra Tasarım Bienali'ndeki Türkiye Sergisi Açıldı!.



Bu yıl ilk defa 7-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Londra Tasarım Bienali, Türkiye’nin de aralarında olduğu 37 ülkeden projeyi “Utopia by Design” (Tasarımla Ütopya) teması altında Somerset House’ta bir araya getiriyor.

Bienalde, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu üstlendiği Türkiye sergisinde Autoban’ın hazırladığı “Dilek Makinesi” adlı proje yer alıyor.

Londra Tasarım Bienali’nin Türkiye sergisindeki “Dilek Makinesi” projesi, Autoban’ın kurucuları Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar ile küratöryel danışmanlar, iletişim danışmanı ve sanatçı Paul McMillen, mimar Zehra Uçar ve Koleksiyon Marka ve Tasarım Direktörü Koray Malhan’ın katılımıyla 6 Eylül Salı günü yapılan ön izleme gününde uluslararası tasarım dünyasına tanıtıldı.

Türkiye sergisinin açılışına, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile serginin sponsorluğunu üstlenen Turkishceramics adına Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Çenesiz ve Şube Müdürü Sevgin Utlulığ da katıldı.




Açılışta ayrıca, tasarımcılar, mimarlar, akademisyenler, tasarım profesyonelleri ve küratörler yer aldı.
Açılışın ardından, aynı akşam Londra Büyükelçiliği Rezidansı’nda, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’in ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlendi.