22.9.16

'Çıplak Ayak, Çıplak, Avuçta Bir Kalp' Tatavla Sahne'de!.



İran’da sanatsal çalışmalar yapan  Abdulkadir Maraqi Kültür Merkezi’nin sahnelediği  Çıplak Ayak, Çıplak, Avuçta Bir Kalp (Yanik Kervanla) isimli oyun 4-5 Ekim’de Tatavla Sahne’de seyirciyle buluşacak.

Yanik Kervanla Tiyatro Topluluğu, dünya çapında beğeni toplayan ve ödüllü oyun  Çıplak Ayak, Çıplak, Avuçta Bir Kalp (Yanik Kervanla) ile ilk kez Türk tiyatro izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.
Alireza Kushk-Jalaly’nin yazdığı oyunun yönetmenliğini Masoumeh Hobabi üstleniyor. Atefeh Saei oyunu Farsça’dan Türkçe’ye çevirdi ve  Masoumeh Hobabi oyunun dramaturgluğunu yaptı.
İranlı  oyuncu Hojat Moghadam ise tek kişilik performansıyla sahnede olacak.

Almanya’da yaşayan  Türk soylu Müslüman bir ailenin ırkçı bir hareketin çıkardığı yangında kurban gitmesini konu alan oyunu yazar Jalaly, ilk 1993’te Almanca olarak yazdı. Oyun, 650’den fazla İngiliz, Fars ve  Alman dillerinde uygulanarak, dünya çapında gösterime girdi.
Büyük beğeni toplayan Çıplak Ayak, Çıplak, Avuçta Bir Kalp (Yanik Kervanla)  4 Ekim Salı ve 5 Ekim Çarşamba saat 20:30’da Tatavla Sahne’de tiyatro izleyicisinin karşısında olacak.




SINIRLARIN MANASI YOK


Ekip, bu projeyi neden İstanbul’da hayata geçirdiklerini şu cümlelerle ifade ediyor: ‘’İran ve Türkiye halkını ortak kültürde buluşturmak istedik. Aslında çok ’insani’ bir düşünceyle çıktık yola. Umudumuz her iki halkın birbirini iyi tanımasıdır. Türk kardeşlerimizin derdi bizim derdimizdir. Sınırın manası yok. İnsan, sınırsız  mevcut gölgeyle ışık arasında bir düşüncedir; tam net değildir. İnsan, büyük ve derin bir soru... Biz bu sorunun sarhoşluğunda yaşıyoruz ve bizim için cevap bulmak bilgelikti. Siz de davetlisiniz bu akıl keyfine.. İran’dan muhteşem bir hediye.’’




4 Ekim Salı ve 5 Ekim Çarşamba 20:30’da perde açacak olan oyunun biletlerini biletix ve Tatavla Sahne gişesinden temin edebilirsiniz.