28.5.16

Paul McCartney şarkısına Can Evgin imzası!.



Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Can Evgin’in imzasını taşıyan Paul McCartney &  Wings klasiği Nineteen Hundred and Eighty Five'ın video klibi ilk kez bugün NOWNESS’ta dönmeye başladı!

Timo Maas ve James Teej’in remikslediği üç şarkıdan oluşan ve çıktığı gün bir kaç saat içinde tükenerek müzik dünyasında fırtınalar koparan 33 devir 12 inçlik plak yeni satışı için gün sayarken, şarkı şimdiden bu yazın en büyük hitlerinden birine dönüştü bile.

70’lerin efsane grubu Paul McCartney & Wings’in çok az kişi tarafından bilinen ve yıllar sonra Timo Maas ve James Teej tarafından keşfedilip üç farklı remiksle yeniden yaratılan şarkısı Nineteen Hundred and Eighty Five’ın video klibi, bugün ilk kez dönmeye başladı!

Tasarım, sanat ve moda dünyasının kalbinin attığı web sitesi NOWNESS’ta bugüne özel bir gösterimle yayınlanan ve dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Can Evgin’in imzasını taşıyan klip, McCartney’nin arşiv görüntülerini ve Aaron Sillis koreografisinde izleyeceğimiz Naomi Weijand ve Denzel Daniels’ın baş döndüren danslarını birleştiriyor.

“McCartney'nin düşsel dünyasını kutluyoruz”

Can Evgin, 1973 tarihli Nineteen Hundred and Eighty Five şarkısının günümüz dünyasına önemli bir mesajı olduğunu söylüyor ve “McCartney, 1985 ütopyasını sade bir aşkla ve arzunun ham enerjisiyle seslendiriyor. Modern toplumumuzun tecrit edilmişliğini göz önüne alınca, onun bu mesajının bugün her zamankinden çok daha hayati olduğunu düşünüyorum” diyor.




Şarkının videosunu yaratırken de McCartney'nin orijinal versiyonundaki rock’n roll ruhunu kaybetmeden, Timo ve Teej’in remikslerindeki karanlık hisse de yakışan güncel bir yorum getirmek istediğini belirten Evgin, videonun kurgusu için şarkının yüksek temposundan beslendiğini söylüyor: “Ödüllü koreograf Aaron Sillis, şarkıyı kendine has bir stille yorumladı. Klipte, iki dansçının silüetlerinin tutkulu performansına tanık oluyor ve harabe bir odada dans eden iki figürü neon ışıkların altında görüyoruz. Dansları müzikle tam bir bütünlük içinde sürerken, aralarda McCartney'nin orijinal performansından görüntüler, vintage bir televizyon ekranında akıyor. Burada neyin gerçek neyin sahte olduğu sorusu çok karışık, aslında önemli de değil. Dansçılarımız tutkuyla bezeli bu tuhaf dünyada kendilerini kaybederken, arşiv görüntülerinin karıncalanmasıyla McCartney'nin düşsel dünyasını kutluyoruz.”



Usta isimler bu video için güçlerini birleştirdi!

Dünyanın önde gelen yapım şirketlerinden Wanda UK’nin yapımcılığında gerçekleşen video klibin sanat yönetmenliğini, Luca Guadagnino’nun “I am Love / Benim Adım Aşk” ve son olarak, Alexandros Avranas’ın yönettiği Jim Carrey’li “True Crimes” filmlerinin tasarımcısı olarak tanıdığımız Francesca Mottola üstlenirken, koreografisini de Rihanna, Justin Bieber, Kylie Minogue, MIA, FKA Twigs gibi pek çok yıldız isimle çalışmış, İngiliz dans tiyatrosunun ödüllü yıldızlarından Aaron Sillis yaptı.
Senaryosundan kurgusuna her aşamasında Paul McCartney ile birlikte çalışan Can Evgin’in yönettiği video klip; tasarım, sanat ve moda dünyasının buluşma noktası NOWNESS’ta bugüne özel gösterimle ilk kez yayınlandı.
Yarından itibaren de farklı video kanallarından da izlenebiliyor olacak.




Yarattığı gizem ve satışla müzik dünyasını sarstı

13 Mayıs’ta gizemli bir şekilde Phonica Records’ın websitesi üzerinden sınırlı sayıda satışa sunulan ve şarkının üç farklı remiksinden oluşan ‘Nineteen Hundred and Eighty Five’ adlı 33 devir 12 inçlik plak, müzik dünyasında adeta fırtına etkisi yarattı. Başlangıçta sadece Paul McCartney’nin adı ve şarkının ismiyle sunulan ve gizemini koruyan plak, bir kaç saat içinde tükendi ve Phonica’da 10.99 pound’a satılırken, aynı gün e-bay’de 280 pound’a yeni alıcılarını buldu.
Müzik dünyasını yerinden oynatan bu olay, İngiltere’nin ünlü moda, müzik ve yaşam dergisi i-D’nin de ilgisini çekti ve remikslerin McCartney’den izinsiz yapılıp yapılmadığını sorgulatarak gizemin daha da artmasına neden oldu.

Kısa bir süre sonra plağın gerisindeki isimlerin, Madonna, Depeche Mode, Fatboy Slim ve Grammy’e aday olduğu Tori Amos remiksleriyle yakından tanıdığımız Alman DJ ve yapımcı Timo Maas ile Kanadalı DJ James Teej olduğu ortaya çıktı.
Albüme adını veren şarkı McCartney’nin eşi Linda ile birlikte kurduğu rock grubu Wings’in 1973 tarihli albümleri ‘Band on the Run’da yer alıyordu ve Timo Maas’ın 2009’da keşfedip telifini almasından beri de ortaya çıkmak için gün sayıyordu.
Paul McCartney’nin ilk kez bir şarkısına remiks yapılmasına izin vermesiyle bile heyecan yaratan proje, nihayet Virgin Records Germany yapımcılığında 13 Mayıs’ta müzikseverlerle buluştu.
Koleksiyonerlerin gözünü diktiği yeni satış tarihi ise 13 Haziran olarak açıklandı.





Modadan sinemaya: Can Evgin

İstanbul doğumlu moda fotoğrafçısı ve yönetmen Can Evgin, aralarında Armani, Dolce & Gabbana, Nowness, Louis Vuitton, Purple ve AnOther Magazine’in bulunduğu pek çok marka için yaptığı çalışmalarla tanınıyor.
Filmleri Paris’te Centre Pompidou’da, Venedik’te Venice Circuito Off International’da, Türkiye’de de !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde gösterilen Evgin’in fotoğrafları, Vogue UK, Vogue Türkiye, Dazed and Confused, Bon, Wonderland, Dansk ve AnOther gibi pek çok önemli dergide yayımlandı.
Evgin Londra ve İstanbul’da yaşıyor ve çalışmalarını İstanbul-Londra-Paris üçgeninde sürdürüyor.