25.5.16

'Blinky Bill: Kahraman Koala' 27 Mayıs'ta vizyonda!.



Uzun süredir kayıp olan babasının sağ olduğuna emin olan maceraperest koala Blinky Bill, babasını eve geri getirmek için Avustralya’nın tehlikeli ve vahşi doğasında macera dolu bir yolculuğa çıkar.

Genç ve maceraperest bir koala olan Blinky Bill’in en büyük hayali küçük bir kasaba olan Green Patch'den ayrılıp kaşif babasının izinden gitmektir.

Baba Bill bir süre önce Avustralya’nın çöllerinde kaybolmuştur ve onun sağ olduğuna inanan tek kişi Blinky’dir.
Blinky, babasının nerede olduğu konusunda ipucu bulunca, kendisini Avustralya’nın tehlikeli ve vahşi doğasında macera dolu bir yolculuğun içinde bulur.

Bir hayvanat bahçesi koalası olan Nutsy ve asabi bir yakalı kertenkele olan Jacko’yla çabucak arkadaş olur.
Kindar ve vahşi bir kedi tarafından durmak bilmeksizin takip edilen üçlü, Avustralya’nın gün görmemiş vahşi doğasında hayatta kalmayı becerebilecekler midir?

Blinky Bill the Movie / Blinky Bill: Kahraman Koala 

Yönetmen: Deane Taylor
Senaryo: Fin Edquist
Yapımcı: Barbara Stephen, Jim Ballantine,
Yapım: Flying Bark Production
Seslendirenler: Yekta Kopan, Elif Acehan, Ziya Kürküt





BLINKY BILL ve PRODÜKSİYON HAKKINDA

Blinky Bill, Avustralya'nın en tanınmış karakterlerinden birisi ve gerçek bir ulusal simgedir.
1933'te Blinky Bill'in Maceraları kitap serisi başladığından beri, miskinler kasabası Green Patch'den gelen bu yaramaz koalanın sevimli yüzü tüm dünyada gönülleri fethetti.
Blinky Bill kitapları, uluslararası literatürde Avustralya çocuk klasiği kabul edilir.
Hatta, ilk baskılarından beri basımlarına hiç ara verilmemiştir.

Blinky'nin karakteri, özü itibariyle 'Avustralyalı' iyimserlik ve cana yakınlık ruhuna hitap ediyor.
Blinky için, dostları ve ailesi her şeyden önce gelir.
Bu cana yakınlık hissi, Avustralya kollektif bilincine derinlemesine işlemiş ve Blinky'i bir tür kültürel elçiye dönüştürmüştür.
Sydney liman köprüsünün üzerindeki yanıp sönen ışığın 'Blinky Bill' olarak anılması da bunun en büyük delillerindendir.



Çok satanlar sayfasından 1990'ların başında beyaz perdeye uzanan Blinky'nin yıldızı, ilk uzun metraj filmi Blinky Bill: Yaramaz Koala'nın gişe başarısıyla parladı.
Adı şimdi Flying Bark Productions olan Yoram Gross Studios, yapıldığı dönemde bir devrim niteliğinde olan gerçek oyuncularla çekimler üzerine 2D animasyonlar bindirme tekniğiyle özgün bir görsel tarz geliştirdi.

Blinky Bill: Yaramaz Koala, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerde vizyona girişiyle dünya çapında hit oldu ve Blinky'e dünyanın dört bir yanından yeni bir hayran nesli kazandırdı.
Yoram Gross Studios, filmin başarısından hareketle yüksek bir başarı yakalayan TV dizisi Blinky Bill'in Maceraları'nı yaptı.
Blinky, Nutsy ve Wombo'nun maceralarını devam ettiren TV dizisi 1993-95 arasında üç sezon boyunca yayınlandı ve Blinky Bill'in Uzun Yolculuğu ile Blinky Bill'in Beyaz Noeli'nin ilham kaynağı oldu.

TV dizisi, yoğun uluslararası lisanslama programı ve dillere dolanan müziği ile Blinky markasına daha da değer katarak farklı yaşlardan ve ülkelerden izleyicilerinin gönlünde taht kurdu.
Flying Bark Productions, on yıldan uzun bir aranın ardından Blinky'i tekrar sahne ışıklarının altına alma kararını verirken hiç tereddüt etmedi.



Artık Blinky'i yeni bir nesle tanıtmanın zamanı gelmişti ve Blinky Bill uzun metraj filminin yapımına 2010'da başlandı.
Zengin kültürel mirası ve başarılı ticari geçmişiyle, Blinky'nin CGI'da beyazperdede görünmesi için tek gereken zamandı.

Flying Bark ekibi, yeni filmde yıllar öncesinin hikayesine mahkum olmayıp yeni arkadaşlar da olmasına karar verdi; elbette önceki kitap, film ve TV dizilerindeki birçok eski arkadaşı da yerini alacaktı.
Bu da yapımın ilk aşamalarında ekibi çok zorladı, zira ikonlaşmış bir karakterin üç farklı canlandırmasına bağlı kalırken bugünkü çocukların da bağ kurmasını sağlamak hiç de kolay değildi!

Yapımcı Barbara Stephen'a göre, Blinky Bill filminin 21. yüzyıl seyircisini cezbetmesinin sırrı şudur: “Blinky Bill filmi, önceki kitap, film ve TV dizilerini bu kadar bizden yapan öğeleri alıp yeni neslin çocukları ve ebeveynleri için yeniden canlandıran şamatalı bir Avustralya yol hikayesi olmasının yanı sıra aynı zamanda orijinal bir öykü.”