16.5.16

5. Çanakkale Bienali'ne katılacak sanatçılar belli oldu!.



Bu sene 24 Eylül ve 6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecek 5. Uluslararası Çanakkale Bienali'ne dahil olacak sanatçılar, 13 Mayıs Cuma günü, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında, küratöryel ekip ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın katılımıyla duyuruldu.

Yerelde örgütlenen sivil bir inisiyatif olan CABININ tarafından hayata geçirilen Uluslararası Çanakkale Bienali, dünya gerçekliğinin ve gündeminin, Çanakkale kentinin özgün bağlamıyla kesişim alanlarına yoğunlaşan bir perspektifle yapılandırılıyor.

24 Eylül - 6 Kasım 2016’da gerçekleştirilecek 5. Çanakkale Bienali, "göç" olgusunu "Anavatan" kavramı üzerinden çağdaş sanat bağlamında ele almayı; bu gündem etrafında yerel ve küresel ortamlarda sürmekte olan düşünsel ve yaratıcı süreçlere katkı sunmayı amaçlıyor.

Beral Madra, Seyhan Boztepe ve Deniz Erbaş’ın küratöryel ekibini oluşturduğu bienalin 5. edisyonunda, Türkiye, Orta Doğu ve Avrupa’dan 30’un üzerinde sanatçının yeni yapıtlarına yer veriliyor.


 Kalliopi Lemos


Bu yapıtlar, Çanakkale şehir merkezi, Korfmann Kütüphanesi, Ermeni Kilisesi, Mahal Sanat Merkezi, Güzel Sanatlar Kent Galerisi, Seramik Müzesi ve Arkeoloji Müzesi dahil olmak üzere, kentin önde gelen mekanlarında sergileniyor.





Bienal'e dahil olacak sanatçı listesi 

Adrian Paci (Arnavutluk-­‐İtalya), Ahmet Elhan (Türkiye), Aissa Deebi (Filistin-­‐İsviçre), Akam Shex Hadi (Irak), Alfredo Jaar (Şili ‐ABD), Ali Miharbi (Türkiye), Angela Melitopoulos (Yunanistan ‐ Almanya), Anur Hadžıomerspahıć (Bosna ‐Hersek), Bikem Ekberzade (Türkiye), Birgit Johnsen ‐Hanne Nielsen (Danimarka), Boris Mikhailov (Ukrayna ‐Almanya), Bouchra Khalili (Tunus ‐Fransa), Canan Beykal (Türkiye), Cem Demir (Türkiye), Cengiz Aktar (Türkiye), Çınar Eslek (Türkiye), David Larsson (İsveç), Eleni Mylonas (Yunanistan), Esin Turan (Türkiye ‐Avusturya), Ezgi Kılınçaslan (Türkiye ‐ Almanya), Ghazel (Fransa ‐İran), Haider Jabbar (Irak), Halil Altındere (Türkiye), Josphine Turalba (Filipinler), JR (Fransa ‐ABD), Kalliopi Lemos (Yunanistan ‐İngiltere), Maher Abdel Aziz (Suriye ‐İsveç), Mehmet Erim (Türkiye), Nevin Aladağ (Türkiye ‐Almanya), Norayr Kasper (Kanada ‐Türkiye), Peter Aerschmann (İsviçre), Pravdoliub Ivanov (Bulgaristan), Reysi Kamhi (Türkiye), Roza El Hassan (Suriye ‐Macaristan), Sabine Küper ‐Büsch &Thomas Büsch (Almanya ‐Türkiye), Sermin Sherif (Türkiye ‐İngiltere), Tuğba Elmacı (Türkiye), Vahit Tuna (Türkiye)


Adrian Paci