22.2.16

'Ansızın' Berlin Film Festivali’nde özel mansiyon kazandı!.



Aslı Özge
Berlin Film Festivali’nin Panorama Special Bölümü’nde yaptığı dünya galasının ardından seyirci ve sinema yazarları tarafından büyük beğeni toplayan Aslı Özge’nin yeni filmi Ansızın (All of a Sudden) “Label Europa Cinemas Özel Mansiyon”unu kazandı.

977 sinema salonu ve 42 dağıtımcının bağlı olduğu Europe Sinema dağıtım ağı çerçevesinde filme dikkat çekmek amacıyla, İsveçli, Polonyalı, Alman ve Litvanyalı sinema dağıtımcılarından oluşan jüri gerekçeli kararlarında “Yüksek artistik kalitesi nedeniyle Zrinko Ogresta’nın On The Other Side filmi ile Aslı Özge’nin Ansızın filmlerini özel mansiyona layık gördüklerini” açıkladılar.

İlk filmi Köprüdekiler ile İstanbul, Adana ve Ankara Film Festivalleri’nde en iyi film ödülleri alan Özge’nin bir önceki filmi Hayatboyu da, dünya galasını Berlin Film Festivali’nde yapmıştı.

Almanya, Fransa ve Hollanda ortak yapımı olarak gerçekleşen, Aslı Özge’nin senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği Ansızın filminin, görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen gerçekleştirdi.

Filmin başrollerini ise Haneke’nin Beyaz Bant ve Tarantino’nun Eşkiya Çetesi filmlerinde rol alan Sebastian Hülk, Sophie Scholl filmiyle gümüş ayı ödülü kazanan Julia Jentsch ve Spielberg’in Münih filmindeki rolüyle hatırladığımız Hans Zischler paylaşıyor.



Türkiye - Almanya Ortak Yapım Fonu desteğini de alan Ansızın, şiddeti önceden kestirilemeyen tesadüfi bir olayın insanı kendi zayıflıkları ve korkularıyla karşı karşıya bırakması sonucunda hayatını ve içinde bulunduğu çevreyi sorgulamasını konu alıyor.


Filmin dünya satışını ise Paris merkezli Memento Films International üstleniyor.