21.1.16

Üç Kuruşluk Opera’nın biletleri satışta!.



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ENKA Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilecek, Avrupa’nın en önemli tiyatro topluluklarından Berliner Ensemble’ın sahnelediği ve yönetmenliğini Robert Wilson’ın yaptığı Bertolt Brecht’in Üç Kuruşluk Opera adlı oyunu, 13 Mayıs Cuma ve 14 Mayıs Cumartesi tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro’da olacak.

Sahnelendiği tüm ülkelerde kapalı gişe oynayan Üç Kuruşluk Opera oyununun biletleri bugünden itibaren satışa çıkıyor.

Üç Kuruşluk Opera’nın biletleri Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi (0216 556 98 00), Biletix web sitesi (www.biletix.com) ve hizmet bedelsiz olarak İKSV ana gişeden (İKSV ana gişe Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.) temin edilebilir.

Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alabilirler.

20. yüzyılın en önemli Alman şairi, oyun yazarı, tiyatro yönetmeni, Berliner Ensemble’ın ve Epik Tiyatro’nun kurucusu Bertolt Brecht’in Üç Kuruşluk Opera adlı oyunu, güncelliğini her dönemde korumuş, tiyatro ve tasarımı şaşırtıcı bir şekilde buluşturan müzikli bir gösteri.


Tiyatro tarihinde çok önemli bir yere sahip olan bu eser, maceralarla dolu bir antikahramanlar dünyası aracılığıyla sadece geçmişe ışık tutmakla kalmıyor, ayrıca bugünün dünyasına ait çok somut gerçekleri işleyerek; günümüzü farklı bir bakış açısıyla yorumlamaya da imkân tanıyor.

Robert Wilson

Üç Kuruşluk Opera, Robert Wilson yönetmenliğinde, 1949’da Bertolt Brecht tarafından kurulan ve çağdaş Alman tiyatrosunun en önemli topluluklarından biri olarak gösterilen Berliner Ensemble tarafından sahnelenecek.


Wilson’un tüm işlerinde olduğu gibi, bu çalışması da dansı, hareketi, ışığı, metni, tasarımı birbiri içine geçiren bir bütün oluşturuyor.


Oyunun popüler kültürün bir parçası haline gelmiş, oyun boyunca değerli bir orkestra tarafından canlı olarak çalınan müzikleri ise önemli Alman besteci Kurt Weill’a ait.

Mükemmel oyuncuları, seyirciyi sürekli uyanık tutan kusursuz müzik ve zengin kostüm kullanımı ile Üç Kuruşluk Opera İstanbul seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için: iksv.org