13.1.16

Müzik '!f İstanbul’dan yükselecek!.



18 Şubat’ta başlayacak !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, müzik tutkunlarının yolunu gözlediği filmleri bir araya getiriyor.

Janis Joplin’den Blur’e, Kurt Cobain’den The Residents’a, her biri külte dönüşmüş müzisyenlerin filmleri Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek!

Rock müziğin tanrıçası Janis Joplin’in bugüne dek yayınlanmamış görüntülerine ve söyleşilerine yer veren Janis: Little Girl Blue / Janis: Hüzünlü Küçük Kız, Joplin’in hayatını anlatan ve ailesi tarafından da onaylanmış ilk belgesel olma özelliği taşıyor.

2006’da çektiği ve Oscar’a aday gösterilen “Deliver Us from Evil” ile tanıdığımız Amy Berg’in yönettiği film, “Piece of My Heart”, “Cry Baby”, “Summertime”, “Mercedes Benz” gibi pek çok Janis Joplin klasiğini bir arada sunuyor ve sanatçının John Lennon, Yoko Ono, Jimi Hendrix gibi yıldız isimlerle birlikte çekilmiş görüntülerini de ilk kez izleme şansı veriyor.




“Filtresiz Cobain deneyimi”

Nirvana’nın kurucusu, son 25 yılın en büyük rock yıldızlarından Kurt Cobain’in kişisel günlükleri ve ses kayıtlarından oluşan Cobain: Montage of Heck / Kahrolası Montaj ise, Rolling Stone dergisinin de deyimiyle “filtresiz bir Cobain deneyimi” sunuyor.


“On the Ropes”, “The Kid Stays in the Picture”, “Chicago 10” gibi ödüllü belgeselleriyle tanıdığımız Brett Morgan’ın 8 yıl boyunca Cobain’in ailesi ve yakınlarının ilk kez açtığı arşivlerden kurguladığı film, bir rock yıldızının hikâyesinden öte, günlükleri ve kişisel ses kayıtlarıyla daha yakından ve içeriden tanıdığımız bir Kurt Cobain portresi çiziyor.

Courtney Love’ın önerisiyle geliştirilen, kızı Frances Bean Cobain’in de yürütücü yapımcısı olduğu film, Cobain hayranlarına bolca gözyaşı döktürecek görünüyor.



Blur hayranları !f’te buluşacak

!f music’in, 90’larda çığır açan müzikleriyle bugünün pek çok grubuna ilham olmaya devam eden brit pop grubu Blur hayranlarına da sürprizi olacak.
Sam Wrench’in yönettiği Blur: New World Towers, geçen yıl Nisan ayında yayınladıkları ve 12 yıl sonra bir araya gelerek yaptıkları ilk albüm olan “The Magic Wrip” için çıktıkları dünya turnesinde Blur’u izliyor ve beş gün boyunca Hong Kong’da grup üyeleriyle zaman geçiriyor.
Grubun adı henüz açıklanmayan yeni albümlerinden tüyolar da veren film, kulis ve konser görüntüleriyle bir efsanenin yeniden bir araya gelişini kutluyor.


!f İstanbul’da ayrıca, Hip-Hop modasının 70’lerden günümüze uzanan tarihçesini kronolojik bir hikayeyle anlatan Sacha Jenkins belgeseli Fresh Dressed / Cakalı Faça yalnızca müzik tutkunlarına değil moda takipçilerine de göz kırparken, kimliklerini hala saklı tutan avangart rock grubu The Residents’ın 40 yıllık kariyelerini konu alan Theory of Obscurity: The Residents / Belirsizlik Teorisi: The Residents da gösterilecek.

Ön satışlar 5 Şubat’ta!

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.
Festival biletleri ise 5 Şubat’ta biletix’te ön satışa çıkacak.

www.ifistanbul.com