27.11.15

Kötü Kedi Şerafettin'i ustalar seslendirdi!.



Bu kadroya dikkat!

5 Şubat’ta vizyona girmeye hazırlanan, Bülent Üstün’ün yarattığı efsanevi karakter Kötü Kedi Şerafettin, ilk beyaz perde macerasında mahallenin tozunu dumana katarken, yıldız bir seslendirme kadrosunu da peşine takıyor.

Şero’nun beyaz perdeden çıkan atarlı sesine Uğur Yücel hayat verirken, Demet Evgar onun sevdalısı, işveli dilber Misket’i seslendiriyor.

İlhamını Bülent Üstün’den alan, intikam ateşiyle yanıp kavrulan çizeri konuşan Okan Yalabık ise sakin ve kontrollü duruşunu o bir kenara bırakıp tabir-i caizse dublaj kabininde zıvanadan çıkıyor.

Daha kimler yok ki...

Ameliyatla sincap olmak isteyen Fare Rıza Güven Kıraç’ın sesiyle ete kemiğe bürünürken, Şero’nun babası Tonguç’un sesinde Ahmet Mümtaz Taylan’ı duyacağız.

Denizden hazzetmeyen çöplük martısı Rıfkı’yı Gökçe Özyol, Şero’nun haraca bağladığı Bakkal Şemistan’ı ise usta oyuncu Cezmi Baskın seslendiriyor.


Paragöz ev sahibi Hasene karakterine, Yeşilçam’ın tecrübeli ismi Ayşen Gruda hayat verirken, muhabbet tellalı Cemil karakteri ile dublajın duayenlerinden Yekta Kopan edepsiz yetişkin komedisinde de ne kadar iddialı olduğunu gösteriyor/ortaya koyuyor.


Birbirinden ünlü ve deneyimli oyuncuları bir araya getiren filmin oyuncu direktörlüğü, Duygu Başara tarafından gerçekleştirildi.

İncelikli ve titiz bir çalışma süreci sonunda karakterlere sesleriyle can veren oyuncular yönetmenlerle uzun saatler çalıştılar ve okuma provalarında ciddi mesai tüketip stüdyoya girdiler.


Senaryo uyarlamasını Levent Kazak ve Bülent Üstün’ün beraber yaptığı, yönetmenliğini Mehmet Kurtuluş ve Ayşe Ünal’ın üstlendiği Kötü Kedi Şerafettin, Türkiye’nin önde gelen animasyon stüdyosu Anima İstanbul’un yapımcılığında beyaz perdeye aktarılıyor.



Kötü Kedi Şerafettin seslendirme kadrosu:

Uğur Yücel - Şero
Demet Evgar - Misket
Okan Yalabık – Çizer / Adnan
Güven Kıraç - Rıza
Gökçe Özyol - Rıfkı
Ahmet Mümtaz Taylan - Tonguç
Yekta Kopan - Cemil
Ayşen Gruda - Hasene
Cezmi Baskın - Şemistan