19.11.15

'Arcade Fire' !f’e ilham veriyor!.



Mars Cinema Group ortaklığında 18 Şubat-6 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleşecek !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin 15. yaşına özel hazırladığı ‘!f İlham Serisi’, “The Reflektor Tapes” ile devam ediyor.

24 Kasım’da Babylon Bomonti’de gösterilecek “The Reflektor Tapes”, Montrealli indie rock grubu Arcade Fire’ın eleştirmenlerce “2013’ün albümü” seçilen Reflektor’ü yaratış süreçlerini ve albümle dünyayı turlarken uğradıkları Haiti, Los Angeles ve Londra’da yaşadıkları ruhsal deneyimleri konu alıyor.

Dünyada 24 Eylül’de sınırlı sayıda sinema salonunda gösterime giren film, Türkiye’de ilk kez ve sadece ‘!f İlham Serisi’ kapsamında seyirciyle buluşuyor.

Bowie’den Jonze’a, herkes onlara hayran!

Henüz dördüncü albümlerini çıkarmalarına rağmen indie rock dünyasının en iyi gruplarının başında gelmeyi başaran Arcade Fire, özellikle samimi sözleri ve anakımdan uzak duruşlarıyla sıkı bir hayran kitlesine sahip.

2004’te yayınladıkları ve müzik dünyasını sarsan ilk albümleri ‘Funeral’ın yankısı dinmeden 2005’te Central Park’ta verdikleri konserde David Bowie’nin ‘Wake Up’ adlı şarkılarına eşlik etmesiyle geniş kitlelere ulaşan grup, asıl şöhreti 2011 yılındaki Grammy’lerde üçüncü albümleri ‘The Suburbs’ ile ‘Yılın Albümü’ ödülünü kazanmalarıyla yakalamıştı.

2013’te yakın dostları Spike Jonze’un Her filminin müziklerini yaparak hayranlarını ikiye katlayan grup, aynı yıl yayınlanan albümleri ‘Reflektor’ ile büyük bir başarı elde etmişti.
LCD Soundsystem’ın yaratıcısı James Murphy’nin yapımcılığında çıkardıkları ve disko, punk-funk, dub ve glam rock gibi türlerin etkileyici bir karması olan albüm, ‘Funeral’dan bu yana yaptıkları en serbest ve emprovizasyona dayalı çalışma sayılmış, müzik otoritelerince de “yılın albümü” seçilmişti.

İşte bu albümün çıkış sürecini konu alan ve Sundance tescilli yönetmen Kahlil Joseph’in imzasını taşıyan “The Reflektor Tapes”, 24 Kasım Salı akşamı Babylon Bomonti’de ücretsiz gösterilecek.

Filme davetiye kazanmak isteyenler için detaylar ise www.ifistanbul.com’da!



“!f İlham Serisi” devam edecek

Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.

!f İstanbul’un 15. yılına özel hazırladığı ve bugüne dek “Roger Waters – The Wall” ve “Human/İnsan” filmlerinin Türkiye galalarına evsahipliği yapan “!f İlham Serisi” ise Şubat 2016’ya dek sürecek.


!f İlham Serisi III
The Reflektor Tapes - Kahlil Joseph
Tarih: 24 Kasım 2015, Salı
Saat: 20:00
Gösterim yeri: Babylon Bomonti