28.10.15

Kasım’da 'Tatavla Sahne' : 13 grup 30 temsil



Ekim’de 20 temsille sezonu açan Tatavla Sahne, Kasım ayında da yoğun bir programla tiyatroseverleri ağırlayacak.

Kasım ayı içinde kendi oyunları dışında misafir ekiplerle birlikte toplamda 30 temsil sunmaya hazırlanan Tatavla Sahne, yine dopdolu bir programla perdesini açıyor

Cihangir’in merkezinde kendi sahnesinde çalışmalarını sürdüren Tatavla Tiyatro, ödüllü oyunu ’Aktör Kean’ ile sezona iddialı giriş yaptı ve misafir ekiplerle birlikte Ekim ayında 20 temsille perde açtı.

İlkesinden ödün vermeyen Tatavla Sahne, Kasım’da da birbirinden farklı ve iddialı eserleri tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Tatavla Sahne’de Kasım ayında toplamda 13 ayrı grup sahne alacak ve 30 temsil yapılacak.

Her şeye rağmen, inadına perdelerini açmayı ve nitelikli oyunları sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen Tatavla Sahne, böylece Kasım’da da sanatseverleri unutmadığını bir kez daha gösteriyor.

Kurulduğu günden beri kendi oyuncusunu, yazarını ve yönetmenini yetiştirmeyi hedefleyerek, sezon boyunca sergilenen profesyonel oyunlarında tüm oyuncularını seyirciyle buluşturan Tatavla Tiyatro, Ekim ayında prömiyerini gerçekleştirdiği ‘’Lysistrata Düşleri’’ ile sezonun ilk yeni projesini hayata geçirdi.
Sezon boyunca da iddialı oyunlarla  tiyatroseverlerle olacak.


HER AY BİR PRÖMİYER

Ömer Akgüllü’nün yönettiği, Tatavla Tiyatro Oyuncuları’nın rol aldığı ve Tatavla Tiyatro’nun sezonun yeni oyunu olan ‘’Lysistrata Düşleri’’ Kasım ayında da izleyici ile buluşacak.

Ezber bozan bir yorumun hakim olduğu Lysistrata Düşleri, tiyatroseverleri şaşırtmaya devam edecek.
Bu farklı projeyi 7-14-21 Kasım’da izleme şansına sahip olacaksınız.

Tatavla Tiyatro, bu ay bir prömiyer daha yapmaya hazırlanıyor.
Cihangir’e Çocuk Tiyatrosu kazandıran Tatavla Tiyatro, bu sene İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu Derya Yıldırım’ın öncülüğünde açtığı Tatavla Sahne Çocuk ve Gençlik Birimi kapsamında ilk oyunlarını izleyicinin beğenisine sunacak.
Derya Yıldırımın, yazıp yönettiği ve Tatavla Tiyatro oyuncularının oynadığı 3-6 yaşa yönelik ‘’Yuno’’ isimli oyun, 7 Kasım Cumartesi 15:00’te prömiyer yapmaya hazırlanıyor.
Oyun, 3 oyunbazın hikayesine odaklanıyor ve  umudun her zaman bizimle olduğunun altını çiziyor.
’Yuno’yu 7-14-21-28 Kasım Cumartesi 15:00’te izleyebilirsiniz.


Tatavla Tiyatro, beğenilen oyunu ‘’Aktör Kean’’i Kasım ayında da sahneleyecek.
Tolga Yeter’in yönettiği Eraslan Sağlam’ın oynadığı Aktör Kean, 22 Kasım Pazar günü 16:00’da perde açacak.

Öte yandan Tatavla Tiyatro’nun geçtiğimiz sezon kapalı gişe oynayan başarılı prodüksiyonu ‘’Cadı Kazanı’’ Kasım ayında yeniden seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.
Yönetmenliğini Eraslan Sağlam’ın yaptığı, usta oyuncularla genç oyuncular aynı sahnede buluşturan ’Cadı Kazanı’ 30 Kasım Pazartesi 20:30’da perde açacak.


KASIM’DA SAHNE ALAN KONUK EKİPLER

Kurulduğu günden bu yana kapılarını misafir ekiplere de açan Tatavla Sahne, Kasım ayında da yeni birçok farklı ekibin oyunlarını izleyiciyle buluşturuyor.
Tatavla Tiyatro’nun bünyesine katılan Aktivist, yazar, radyocu ve oyuncu  Esmeray, 2 Kasım Pazartesi 20:30’da ‘’Kestirmeden Hikayeler’’ oyunuyla, 16 Kasım Pazartesi 20:30’da ise ‘’Cadının  Bohçası’’ oyunuyla seyirci karşısında olacak.

Geçtiğimiz ay Tatavla Sahne’de prömiyeri gerçekleşen, rejisini Eraslan Sağlam’ın yaptığı Şehrin Azizleri tiyatro topluluğunun ‘’Kiminle Konuşuyorsun?’’ isimli oyunu 13-20-27 Kasım’da Tatavla Sahne’de yer alacak.

Tek kişilik oyunlarıyla adından söz ettiren, başarılı tiyatro sanatçısı Merve Engin, Kasım ayında da Tatavla Sahne’de yer alacak.
Merve Engin, yeni oyunu ‘’Madde 9’’ ile 4 Kasım Çarşamba 20:30’da, sevilen oyunu ‘’Kaplumbağalar Şişmanlamaz Çünkü Kabukları Vardır’’  ile de 18 Kasım Çarşamba günü 20:30’da perde açacak.

Tiyatro Tek Ağaç’ın, 31 Mayıs 2013 gecesi sokağa çıkmış bir gezi direnişçisinin hikayesini anlattığı ’Yol’’ isimli oyunu 19-26 Kasım’da sahnelenecek.


12 Kasım 20:30’da Irish Mafia, ilginç bir oyun öyküsü olan beğenilen ‘’Konusuz Mutsuzluk’ isimli oyunlarıyla perde açacak.
Öte yandan ekip, 28 Kasım Cumartesi 20:30’da ‘’Sakince Gürültü Çıkaralım’’ isimli yeni oyunlarının da prömiyerini Tatavla Sahne’de gerçekleştirecek.

9 Kasım 20:30’da Tatavla Sahne, Yunan dansçı Athanasia Kanellopoulou’yu ağırlayacak.
Sanatçı, ‘’Persephone’un Dönüşü’’ isimli dans performansıyla sanatseverleri büyüleyecek.
Şaft, Kasım ayında çok konuşulan oyunu ‘’Siz Tek Ben Hepiniz’’ ile Tatavla Sahne’de yer alacak.
Kara komedi türündeki oyun, 3-10-17-24 Kasım’da sahnelenecek.


Tiyatro Martı tarafından sahnelenen William Mastrasimone’un gerilim dolu dramı ‘’Uçlar’’ 23 Kasım 20.30’da Tatavla Sahne’de seyirciyle buluşacak.

Tiyatro Bavul, ‘’Beyrut’ta Bir Sene ve Yaşanmış En Büyük Aşk’’ isimli oyunuyla Tatavla Sahne’de olacak.
Beyrut’ta iç savaş döneminde geçen oyun, bir müzik öğretmeninin hikayesini anlatıyor.

Oyunu, 8 ve 29 Kasım Pazar 16:00’da izleyebilirsiniz.
Antalyalı topluluk Kırmızı Kalem Tiyatro, 15 Kasım Pazar 16:00’da ‘’Ayan Beyan Doğaçlama’’ ile İstanbullu tiyatroseverlerle olacak.

Tatavla Sahne, 25 Kasım’da ise yönetmenliğini Süleyman Arda Eminçe’nin yaptığı ‘’Denizatı’’ isimli film gösterimine de ev sahipliği yapacak. Film, 18:00 ve 20:00’de iki ayrı gösterimle perde açacak.


Bilgi için: biletix.com
tatavlasahne.com