7.9.15

ARTINTERNATIONAL rekor rakamlarla sona erdi!.



Yayoi Kusama
Türkiye’nin en prestijli uluslararası çağdaş ve modern sanat fuarı ARTINTERNATIONAL, dün (6 Eylül) sona erdi.

27 ülkeden 87 galeri ve 400’den fazla sanatçıyı İstanbul’da buluşturan fuarı 30 binden fazla kişi gezdi.

İstanbul sanat dünyasının en gözde uluslararası sanat fuarına dönüşen ARTINTERNATIONAL’ın toplam satış rakamı ise 30.2 milyon Dolar!

Paul Kasmin Gallery, Pearl Lam Galleries, Gallery Lelong, Deweer Gallery, Robert Miller Gallery, Leila Heller Gallery, Victoria Miro, Sakshi Gallery, Galerie Du Monde gibi dünyanın seçkin galerilerin yanı sıra Joan Miró’dan Jan Fabre’ye, Marina Abramovic’ten Banksy’e, Yayoi Kusama’dan Jaume Plensa’ya, Marina Abramovic’ten Ai Weiwei’e, modern ve çağdaş sanatın usta isimlerinin eserlerini İstanbul’da buluşturan fuarı 32.383 kişi izledi.

En pahalısı Kusama oldu

Üç gün boyunca uluslararası alandan koleksiyoner ve sanat tüccarlarının  ilgi odağı olan ArtInternational’da açılış gününden başlayarak yapılan satışlar toplamda 30 milyon 200 bin Dolar’a ulaştı.
Paul Kasmin, Taner Ceylan’ın “Golden Age/Altın Çağ” serisinden son çalışması Satyr II’nin 150 bin Dolar’a alıcı bulduğunu açıklarken, ARTINTERNATIONAL’ın en yüksek ücretle satış yapan eseri Yayoi Kusama’nın 2015 tarihli “Blue Sky in the Midnight” adlı tablosu oldu.
Bu yıl fuara ilk kez katılan Victoria Miro’yla gelen Kusama’nın bu işi 912 bin Dolar’a alıcı bularak fuarın da kendi rekorunu kırdı.

Yayoi Kusama - Blue Sky in the Midnight

Avunduk: Olmayan bir şeyi yarattık

Fuarın kurucu ortaklarından Yeşim Avunduk, bu yıl hem ziyaretçi hem de satışların artışından büyük mutluluk duyduklarını ve üçüncü yılında olmasına rağmen fuarın çok büyük bir yol kat ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bu yıl ARTINTERNATIONAL’ın üçüncü yılı ve taşların artık yerine oturduğu yıl. İyi bir strateji ve planla, çok iyi ve çok uluslu bir ekiple yürümenin hediyesi bu. Kurucuların deneyimleri burda çok önemli. Var olanlarla, herhangi bir rekabetle yola çıkmadık. Olmayan bir şeyi yaratmaktı amacımız ve ilerledik. Bu yüzden seçici komiteyle, düzeyli bir fuar ortaya çıkarmak önemliydi bizim için. Dahası, kültür turizminin nasıl bir ekonomik bir gücü olduğunu kanıtlarken, bir yandan da Türkiye’nin yaşadığı bütün olumsuzlara rağmen, 3 günlük yaratttığımız bu dünyada gelen herkese sanatın nefes alma alanı olduğunu gösterdik. Çünkü sanat dediğimiz şeyin sevmek, dostluk ve empati kurmak, başkalarının bakış açılarına, hayatlarına, doğduklarına saygı duymak demek olduğunu biliyoruz” yorumunda bulundu.



2016 Eylül’de buluşmak üzere

Henüz üçüncü yılında olmasına rağmen yılın en beklenen sanat olaylarından birine dönüşen ARTINTERNATIONAL, seçkin galeriler ve güçlü programıyla gelecek yıl Eylül’de yeniden sanatseverlerin karşısında olacak.



Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi için: www.artinternational-istanbul.com