13.8.15

'Baskın' Toronto Film Festivali’nde!.



Can Evrenol’un yönetmenliğini yaptığı Baskın, Toronto Uluslararası Film Festivali’nin Midnight Madness bölümünde dünya prömiyerini gerçekleştiriyor.

Midnight Madness, gece yarısı filmleri olarak da adlandırılan aksiyon, korku ve fantastik öğeleri alışılmışın dışında bir yere taşıyarak sınırları zorlayan filmlere yer vermesiyle tanınan bir seçki.

1988 yılından beri devam eden Madness seçkisi Dario Argento, Takashi Miike, Eli Roth, Sacha Baron Cohen gibi yönetmenlere, Hellbound: Hellraiser II, Dazed and Confused, Saw gibi türünde dikkat çeken filmlere seçkisinde yer vermesiyle biliniyor.

Baskın, beş polisin gece devriyesi sırasında gelen yardım çağrısı üzerine destek için gittikleri terk edilmiş tarihi bir Osmanlı karakolunda başlarına gelenleri konu eden bir gece yarısı filmi.

Dünya prömiyerini Eylülʼde Toronto Film Festivaliʼnin Midnight Madness seçkisi kapsamında gerçekleştirecek olan Baskın, sonrasında Montrealʼde Türk filmleri festivalinde, Austinʼde Fantastikfestʼdeki gösterimlerinin ardından Ekim ayında İspanyadaki Sitges Film Festivali yarışmasında ve 9 Ekim 2015ʼte Filmekimi kapsamında yer alacak.


Görmeye alışık olmadığımız ve izleyiciyi tam anlamıyla hayal gücü ile baş başa bırakacak filmin baş rollerinde ise Ergun Kuyucu (Sevimli Tehlikeli), Görkem Kasal, Fatih Dokgöz (Öyle Sevdim ki Seni, Elveda Katya, Sümela'nın Şifresi: Temel), Muharrem Bayrak (Çilek, Eve Dönüş: Sarıkamış 1915) ve Sabahattin Yakut (Jin, Yav He He) bulunmakta.


Can Evrenolʼun yönetmenliğini üstlendiği, senaristliğini ise yine Can Evrenol, Cem Özüduru, Oğulcan Eren Akay ve Erçin Sadıkoğlu'nun üstlendiği, yapımcılıgını ise MO Filmʼin yaptığı Baskın, Türkiyeʼde 13 Kasım 2015 günü izleyici ile buluşacak.