15.8.15

ARTINTERNATIONAL’ın artistik programı açıklandı!.



 Hacer Kıroğlu - İsimsiz/ 2009
4-6 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek ARTINTERNATIONAL’ın artistik programı bir kez daha birbirinden etkileyici sanatçıları bir araya getiriyor ve videodan performansa, çağdaş sanatla dolu günler vadediyor.

Ali Taptik’ten Hera Büyüktaşçıyan’a, Maya Hayuk’tan Burçak Konukman’a, yedi farklı sanatçı fuara özel işleriyle ilk kez karşımıza çıkarken, “Harabeler ve Yaralar” temalı “Sahnedeki Videolar” bölümü, video tutkunlarını bekliyor.

Bu yıl da Stephane Ackermann’ın direktörlüğünde hazırlanan programda, tanınmış sanatçılar tarafından hazırlanmış performanslar ve enstalasyonların yanı sıra Türkiye’den ve yurt dışından küratörler, enstitüler ve güncel sanat platformlarının katılımıyla gerçekleşecek etkinlikler de bulunuyor.

Fuara özel işler ve performanslar

Fotoğraf sanatçısı Ali Taptik, kendi mesleğinin özüne dair duyduğu meraktan yola çıkarak fuara özel hazırladığı serisi “It’s Not Fair”i ilk kez sanatseverlere sunarken, hayatını New York ve İstanbul’da sürdüren, iki farklı kentte yaşamanın karşılıklı etkileşimlerini işlerine taşıyan Arslan Sükan, fuarın günlüğünü tutar gibi çektiği ziyaretçilerin fotoğraflarını sergileyecek.

Dominique Petitgand, fuara “La gorge sèche” (The Dry Throat) adlı ses, gürültü, müzik ve sessizlik içeren ses enstalasyonu ile katılırken, New Yorklu sanatçı Maya Hayuk, baş döndüren renk ve ışıklarıyla, politik, aktivist ve aynı zamanda espirili, görsel bir saykodelik deneyim sunacak.
Bu yılki Venedik Bienali'nin Altın Aslanlı Ermenistan Pavyonu’nda yeni işleriyle büyük ilgi gören Hera Büyüktaşçıyan ise, mavi sahne perdeli enstalasyonu “Falling Waters”ta, fuar alanını adeta bir nehre dönüştürecek.

Fuarın bu yılki performansları ise Burçak Konukman ve Nevin Aladağ’dan geliyor.
 Berlin’de yaşayan Burçak Konukman, “I Am An Independent Artist” adlı performansında “bağımsız” hareket halindeki standıyla fuar alanında gezerken, Nevin Aladağ, “Move” adlı performansında kamusal alanda hareket etmenin farklı yollarını araştıracak.

Hera Büyüktaşçıyan Falling Waters, 2015

Video tutkunlarına özel “Harabeler ve Yaralar”

Son iki yıldır olduğu gibi Başak Şenova küratörlüğünde hazırlanan “Sahnedeki Videolar” bölümünde “Harabeler ve Yaralar” temasıyla kişisel hikayelerin, anıların ve hayallerin saklı yol haritalarının izini süren işler izleyiciyle buluşuyor.
Üç bölümden oluşan bu seçkide Javier Pérez, Payam Mofidi, Levi van Veluw, Claudia Larcher, Hacer Kıroğlu, Juan Pablo Ordúñez / MawatreS., Amparo Sard, Oliver Ressler, Karen Mirza & Brad Butler, Maria Friberg, Joanna Rajkowska ve Aglaia Konrad’ın videoları yer alıyor.

Kâr amacı gütmeyen inisiyatifler

ARTINTERNATIONAL’ın büyük ilgi gören bölümlerinden “Alternatifler”in bu yılki küratörü ise İtalyan sanatçı ve yazar Paolo Chiasera olacak.
Kâr amacı olmayan sanat grupları ve sanat projelerini bir araya getiren bu bölümde Türkiye ve İngiltere’den toplam 8 inisiyatif katılıyor.
5533, Near East, Protocinema, SPOT ve Torun gibi geçen yıl da katılan grup ve inisiyatiflerin yanı sıra bu yıl, David Robert Foundation, Masa Projesi ve Nesin Sanat Köyü, ARTINTERNATIONAL’a ilk kez “merhaba” diyecek.

Javier Pérez En Puntas, 2013


Bilet fiyatları değişmiyor

Yılın merakla beklenen uluslararası çağdaş ve modern sanat fuarı ARTINTERNATIONAL, 4-6 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.
 İspanya’dan Çin’e, İtalya’dan Bulgaristan’a, 27 ülkeden 87 galeri ve 400’den fazla sanatçının katılacağı fuar, bir kez daha sanat tutkunlarının odağı olacak.
ARTINTERNATIONAL, 5 ve 6 Eylül tarihlerinde 12:00 – 20:00 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretlerine açık olacak.
Fuarın biletlerinde ücret artışı olmayacak ve geçen yıl olduğu gibi günlük Tam 30 TL, 2 günlük Tam 45 TL, 2 günlük Öğrenci 15 TL olarak satışa sunuldu.
 Biletler biletix’ten ya da Haliç Kongre Merkezi’nde bulunan gişelerden alınabilecek.


ARTINTERNATIONAL

Tarih: 4-6 Eylül 2015
Yer: Haliç Kongre Merkezi - Sütlüce Mah. Karaağaç Cad. Beyoğlu - İstanbul

www.artinternational-istanbul.com