12.6.15

The Dead Lands / Savaşçı



Eski bir dönemde, Maoriler’in dünyasında geçen filmde babası ve tüm kabilesi öldürülen genç bir savaşçının intikam hikayesi anlatılıyor. 

Bu yolculukta genç savaşçı, kimsenin girmediği yasaklı topraklardan geçecek, gizemli ve korkusuz bir savaşçının da desteğini alacaktır. 
Ancak düşmanları sayıca çok fazladır ve bitmeyen bir savaş başlar.

“Apocalypto”, “Son Mohikan”, “Conan” gibi filmlerin izinden giden Savaşçı, Maoriler’in dünyasında epik ve yenilikçi bir aksiyon sunuyor

Ailesi başka bir kabile tarafından katledilen Hongi, intikam almak ve ölenlerin ruhlarını huzura kavuşturmak için, diğer kabilenin peşinden gitmeye karar verir. 

Yanına aldığı bir grup savaşçıyla düşman kabileyle savaşamayacağını anlayan genç Hongi, ünü yayılmış efsanevi bir savaşçıyı kendileriyle birlikte gelmesi için ikna etmeye karar verir. 
Ancak öncelikle geçilmesi yasaklanmış olan, ürkütücü ve gizemli topraklardan geçmek zorundadır.




Filmin mmknmrtb notu ::

The Dead Lands, "Belli ki tanrılar, acımızdan haz almak için bu dünyayı yaratmış" derken, insanın yaradılışından itibaren farkına vardığı, ama yüksek sesle zikretmekten -bazı anlaşılabilir nedenlerle- kaçındığı evrensel bir gerçeğe dikkat çekmesiyle bile önemli bir film..

İnsanın, en vahşi hayvanla dahi kıyaslanamayacak kadar vahşi, saldırgan ve ölümcül bir canavar; çıkarı için politik davranabilen ikiyüzlü, hayasız bir pislik olduğunu da hatırlatan film, üstelik tüm bu iğrençliklerine onur, gurur, ibadet gibi kılıflar hazırlamakta gayet mahir olduğunu da ekliyor..
Oh bebek!. ne de güzel ediyor..


Yönetmen: Toa Fraser
Senaryo: Glenn Standring
Oyuncular: James Rolleston, Lawrence Makoare, Te Kohe Tuhaka
Yapım: 2014, Yeni Zelanda / İngiltere, 107'

  3.5 / 5








Açılış sahnesi





Gece baskını sahnesi