4.1.15

'mmknmrtb 2014'ün Kısa Analizi



7 yılı aşkındır hizmetinizde olan ve her geçen yıl hem kalitesini, hem de okur sayısını katlayarak arttıran mümkünmertebe, kendi yayın alanının zirvesine doğru yaptığı zorlu yolculuğu, ilk günkü coşkusuyla sürdürüyor..

Sinema ağırlıklı güzide blogunuzun 2014 yılı içerik muhasebesini yaptığımızda görüyoruz ki yıl boyunca toplam 340 yazı girilmiş..
44 adetle en çok yazıyı Nisan ayında, en az yazıyı da 21'er adetle Haziran ve Ağustos aylarında girmişiz..

2014 yılı içinde en çok okunan 10 yazıyı belirlediğimizde ise, gördük ki bütün yazılar -tabii ki- sinema kategorisinden..

İlginç olduğu kadar aslında beklenen bu sonuçları analiz ettiğimizde görüyoruz ki; 10 yazının 7'si -bazılarına film hakkındaki kendi görüşlerimizi eklemiş de olsak- filmlerin ayrıntılı yapım notlarından ibaretken, sadece 2'si 'özgün' eleştiri, 1 adeti de geleneksel 'NumaN Ödülleri' yazısı..

Bu sonuç ilk bakışta biraz 'hüzün verici' gibi görünse de, 'İncir Reçeli 2' için yazdığımız yazının -hem de açık arayla- birinci sırayı alması ve buna, 'Pek Yakında' gibi, beğendiğim bir filmin kritiğinin eşlik etmesi de gurur verici..


Bu sonuç aynı zamanda, iki yıl kadar önce aldığımız kararın, yani, özgün yazılarımızın yanı sıra, haber amaçlı yazıları yayınlıyor olmamızın ne kadar isabetli olduğunu da gösteriyor..

Haber demişken, kardeş blogumuz filmhakika'nın, mmknmrtb'ye girmeyen / giremeyen haberler için yeni bir kanal olduğunu hatırlatır, hepinize güpgüzel bir yeni yıl dileriz..

mmknmrtb mütevelli heyeti

 
İşte o sıralı ve seksi liste:




1) İncir Reçeli 2 :: Seven Yerleri Dibe Çökmüş Adam  

2) Lucy

3) Dracula Untold / Dracula: Başlangıç

4)  If I Stay / Eğer Yaşarsam

5)  Edge of Tomorrow / Yarının Sınırında





6) 2013 NumaN Ödülleri :: Yılın En İyi Filmleri

7) As Above So Below / Derin Kabus

8) Pek Yakında :: Filmci Zafer'in Azmi

9) Sex Tape / Kaset İşi

10) The Maze Runner / Labirent: Ölümcül Kaçış