2.7.14

24. Akbank Caz Festivali'nin Üç Büyük Konseri


Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, 24. yaşını kutladığı bu sene 23 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak.

Festival programında öne çıkan üç önemli konserin biletleri Biletix’de satışa sunuldu.

Ağırladığı dünya çapında caz sanatçıları ve ev sahipliği yaptığı unutulmaz performanslarla sadece ülkemizde değil, uluslararası platformda da merakla beklenen Akbank Caz Festivali’nin bu seneki yıldız isimleri arasında Jamie Cullum, Christian McBride Trio ve Kenny Barron & Dave Holland yer alıyor.

Organizasyonu Pozitif Live tarafından gerçekleştirilen 24. Akbank Caz Festivali’nin yıldızlarından biri Jamie Cullum.

Genç yaşında kariyerine sığdırdığı biri Grammy, ikisi Altın Küre olmak üzere sayısız ödülleri, dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerdeki müthiş enerjisi ile izleyenleri kendisine hayran bırakan Jamie Cullum, Festival kapsamında 30 Ekim Perşembe günü Zorlu Center’da sahne alacak.


24. Akbank Caz Festivali’nin bir diğer konuğu ise kontrbas sanatçılarının günümüzdeki en önemli temsilcilerinden Grammy ödüllü Christian McBride.

Ünlü sanatçı, piyanist Christian Sands ve Grammy ödüllü davul sanatçısı Ulysees Owens Jr ile çıkardıkları son albümü “Out Here” turnesi kapsamında 24 Ekim Cuma günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda caz tutkunlarıyla buluşacak.


Birçok kez Grammy ödülüne aday gösterilen, Dizzy Gillespie ve Miles Davis gibi caz tarihinin efsaneleri tarafından keşfedilen piyanist Kenny Barron ve kontrbascı Dave Holland ise 31 Ekim Cuma günü Zorlu Center’da Festival tutkunlarıyla bir araya gelecek.


www.akbanksanat.com