24.12.13

Kedi Özledi :: Sevgilim Aldattı


Otuzlu yaşları idrak eden, butik sahibesi Kıymet (Algı Eke) ile doktor Kadir (İlker Ayrık), üniversitede okurken tanışmış, ondan sonra da hiç ayrılmamış bir çiftimizdir..

Ne var ki Kadir'in aynı hastanede birlikte çalıştığı iki doktor arkadaşı yüzünden, bu mutlu birliktelik sarsılmaya başlar..

Doktor unvanlarının önüne 'Zampara' eklemesi yapılacak denli uçkuruna düşkün bu adamlar ne yapıp edip -aslında o taraklarda bezi olmayan- Kadir'in kanına girerler ve birbirinden seksi üç adet 'nataşa' ile anlaşarak, 'otelli' bir organizasyon başlatırlar..

Bu işe gönülsüzce karışan 'arkadaş kurbanı' Kadir ile muzur arkadaşları, hep birlikte kararlaştırdıkları bir yalanla, Kıymet'i kolayca kandıracaklarından emindirler..

Gelgelelim 'fiili' durum -beklenmedik sürprizlerle- öyle karmaşık bir hale dönüşecektir ki ne desek boş..


Baykut Badem ile Filiz Ekinci'nin yazdıkları senaryoyu beyaz perdeye aktaran yönetmen Mustafa Şevki Doğan'ın, üzerinde uzun süredir çalıştığı bir üçlemenin ilki olan Kedi Özledi, 'seviyeli' bir komediyi duygusallıkla dengelemesini bilen ve keyifle seyredilen bir film..

İlk sinema filmi olan Son Osmanlı Yandım Ali (2007) ile tanışsak da adı daha çok dizilerle anılan bir yönetmenin, küçük ölçekli olduğu kadar -sinemamız açısından- cesaret gerektiren kimi ayrıntılara da sahip bir senaryoyu böylesine düzgün işlemesi bile önemli bence..


Tamamen 'doğal' bir gelişme olan aldatma olayına -hep yapıldığı gibi- tek taraflı değil de farklı pencerelerden bakması da mühim tabii..

Kadın-erkek ilişkisinin en dramatik meselesi olan 'aldatma'yı işlerken -zaman zaman duygusallaşmak zorunda kalsa da- daha çok komedi gözlüğüyle olaya yaklaşan filme, üst düzey oyuncu performanslarının da katkısı büyük..

Nedense artık- kendisine hafiften gıcık olduğum İlker Ayrık'ın oyunculuğu burada da kusursuz o ayrı da -zaman zaman takıldığım- Galip Derviş dizisinde hayranlıkla izlediğim Algı Eke'nin mükemmel oyunculuğunu nasıl övsem bilemiyorum..


Komedideki başarısı tartışmasız olan, ancak her türlü rolün üstesinden gelebilecek bir yeteneğe de sahip bu kızımızı daha çok filmde görmek dileğiyle..

Farkındaysanız -filme dahi adını veren- kediden hiç bahsetmedim..
Zira, çiftimizin kedisi olan Aşk'ın, ortada dolaşan bir şirinlik muskası, bir sempati kaynağı olmanın dışında, konuya bir katkısı yok..

Hem allasen, 'aklı başında' hangi kedi, evrenin en gereksiz hayvanı olan insanın şu saçma sapan dünyasına bulaşır ki!?



  3 5



1 yorum:

  1. Seviyeli ve akıcı ve eğlenceli birfl film olmuş.Yaratıcılarını tek tek tebrik ediyorum.Çok güldüm ve heyecanla takip ettim.

    YanıtlaSil