26.12.13

Başka Sinema'nın Ocak ayı Filmleri


M3 FİLM'in dağıttığı ve BAŞKA SİNEMA'da da gösterilecek olan Ocak 2014 filmleri belli oldu.

Kusursuzlar


2013 | Dram | 95' dk | Türkçe | 03 Ocak 2014

2013 Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Yarışma

- En İyi Film Ödülü
- En İyi Yönetmen Ödülü
- En İyi FİLMYÖN Yönetmen Ödülü
4. Malatya Film Festivali “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü

“Kusursuzlar”, kardeşlik bağının yarattığı ölümsüz sevgi-nefret ilişkisine tanıklık ederken; erkeğin egemen olduğu toplumsal kalıplara başkaldıran, tüm çelişkileri ve çatışmalarıyla “yaşayan” iki kadın karakterin verdiği savaşı da gözler önüne seriyor.

Kan Sudan Ağırdır.

Yaz başında İstanbul’dan kaçarak anneannelerinin Çeşme’deki yazlığına giden Lale ve Yasemin; dışarıdan bakıldığında birlikte vakit geçirmek isteyen iki kız kardeş gibi görünseler de onları bu tatil beldesine sürükleyen bir sır vardır.

Lale ve Yasemin arasında yılların biriktirdiği karşılıklı hayal kırıklıkları, ortak bir sırrı taşımanın verdiği yükle beraber su yüzüne çıkmaya başlar. Yan komşuları Kerimle tanışmalarının ardından kardeşler arasında ilk günden beri devam eden gerilim giderek tırmanır.

İki kız kardeş bir yandan öfke, hayal kırıklığı ve intikam duygularıyla, öte yandan kan bağının verdiği ağırlıkla mücadele etmek zorunda kalırlar.

Bu şehirli iki genç kadın taşıdıkları sırrın altından nasıl kalkacaktır? Yollarını ayırarak mı, yoksa gerçekleri beraber göğüsleyerek mi?


Yönetmen: Ramin Matin
Oyuncular: Esra Bezen Bilgin, İpek Türktan Kaynak, İbrahim Selim, Mehmet Ali Nuroğlu, Suna Selen, Melih Düzenli
Ülke: Türkiye
Dağıtım: M3 Film
Yapım: Giyotin Film – Karavan Film
Web: http://www.kusursuzlarfilm.com



Gloria


2013 | Dram - Komedi | 110' dk | İspanyolca, İngilizce | 10 Ocak 2014

58 yaşında, boşanmış, yalnız bir kadın yine de hayattan zevk almaya bakıyorsa terslik bunun neresinde? Yaşının icap ettiğine karşı gelip hayattan elini eteğini çekmeyi kabul etmeyen Gloria, bekârların arasına karışmaya karar verir. Gece kulüplerinde aşk ve macera peşinde umut, hayal kırıklığı ve boşluk hissiyle karşı karşıya kalır. Bir deniz subayıyla tanışıp yakınlaştığında kendi sırlarıyla da yüzleşmek zorunda kalacaktır. Acaba bu ilişki aşk yolundaki son durağı mı olacaktır? Yürütücü yapımcılığını No filminin yönetmeni Pablo Larraín'in yaptığı filmin yönetmeni Sebastián Lelio, Nisan ayında İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale Uluslararası Yarışması jürisinde yer almıştı.

2013 Berlin Film Festivali
En İyi Kadın Oyuncu
Yönetmen: Sebastian Lelio
Oyuncular: Paulina Garcia, Sergio Hernandez, Diego Fontecilla
Ülke: Şili, İspanya
Dağıtım: M3 Film
İthalat: Birfilm
Web: http://www.imdb.com/title/tt2425486/




Child's Pose / Çocuk Pozu


2013 | Dram | 112' dk | Rumence | 10 Ocak 2014


Bükreş’in üst sınıf ailelerinden birine mensup olan Bayan Cornelia, oğlunun geçirdiği ölümcül bir trafik kazasından sonra onun tüm sorumluluklarını eline alır. Barbu, kazada küçük bir çocuğu öldürmüştür. Bayan Cornelia, bu durum karşısında oğlu hakkında tüm gerçekleri öğreneceği gibi durumu düzeltmek için tüm varlığını ortaya koyacaktır.

2013 Berlin Film Festivali
En İyi Film
Fipresci Ödülü
Yönetmen: Calin Peter Netzer
Oyuncular: Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia, Natasa Raab
Ülke: Romanya
Dağıtım: M3 Film
İthalat: Mor Film
Web: http://www.imdb.com/title/tt2187115/




Ferahfeza


2012 | Aile - Macera - Romantik | 97' dk | Türkçe | 10 Ocak 2014


Ali hayalci bir fırlamadır. 20 yıllık ömrünü, öyle ya da böyle hep tersane ve limanlarda geçirmiştir. Artık büyüyüp adam olduğu için, babası Raif’in yanında tedarikçi olarak çalışır ve sert mizaçlı babasıyla asla anlaşamaz. Ona verilen sorumlulukları gönülsüzce yerine getirirken, mümkün olan her fırsatta işten kaytarıp, etrafı seyre dalar. Ya denize karşı bir köşeye geçip uykuya dalıverir, ya da martıların uçuşlarını, dalgaların çarpmalarını izler. Ali'nin yapmayı asıl sevdiği tek şey, kendine bu boş zamanları yaratmak ve izlediği ayrıntılardaki tesadüflere anlam yüklemektir. Onu daha mutlu edecek bir hayata dair işaretler topladığına inanır. Bir süre limanda demirledikten sonra, bir daha dönmemek üzere açılan devasa gemileri özenerek izler. Onlara bakarak uzaklardaki o mutlu diyarlar hakkında hayaller kurar. Bir gece, bir sebepten, bir kulenin tepesine tırmanır. Çevreye bakınırken karşıdaki yıkık duvarda yarım bırakılmış bir gemi grafitisi görür. Gemilerle bambaşka bir duygusal bağı olan Ali, bu çok önemli işaretin anlamını hemen kavrar. Bu resmi yapan kişiyi bulmalıdır! Bu kişi, ona uzak diyarlara yapacağı yolculukta eşlik edecektir.

2012 Malatya Film Festivali
Jüri Özel Ödülü
Yönetmen: Elif Refiğ
Oyuncular: Uğur Uzunel, M.Sıtare Akbaş, Mert Asutay, Hüseyin Sevimli, Sırrı Süreyya Önder
Ülke: Türkiye
Dağıtım: M3 Film
Web: www.ferahfezathemovie.com



Inside Llewyn Davis / Sen Şarkılarını Söyle


2013 | Dram - Müzik | 105' dk | İngilizce | 17 Ocak 2014

Coen Kardeşler'in yine bir dönem dramasına imza attıkları Inside Llewyn Davis, 1960'lı yılların New York'unda geçiyor. 1960'lı yılların başında Greenwich Village, folk müziğin devrimine sahne olur. Film ünlü folk sanatçısı Dave Van Ronk'un hayatından ilhamla yola çıkarak, dönemin müzik piyasasında yaşananları ünlü sanatçılar Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell eşliğinde beyazperdeye taşımakta. 2013 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan filmin başrollerinde Justin Timberlake, John Goodman ve son dönemin dikkat çeken yeteneklerinden Carey Mulligan yer alıyor.

2013 Cannesi Film Festivali
Jüri Özel Ödülü
Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen
Oyuncular: Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman, Justin Timberlake
Ülke: ABD, Fransa
Dağıtım: M3 Film
İthalat: Birfilm
Web: http://www.imdb.com/title/tt2042568




The Canyons / Şöhret Tepesi


2013 | Dram - Gerilim | 99' dk | İngilizce | 24 Ocak 2014


Los Angeles’da geçen bu kara film, seks saplantısının ve hırsın ne kadar tehlikeli olabileceğini bizlere gösteriyor… 20’li yaşlardaki gençlerin, sonu dolandırıcılık, paranoya ve vahşetle biten öyküsü… Christian (James Deen) erotik filmlerin aranılan oyuncusudur. Sevgiilisi Tara da (Lindsay Lohan) kendisi gibi oyuncudur; ancak Tara’nın aklı eskiden ilişki yaşadığı başka bir aktördedir. Christian bunu farkettiğinde vahşi bir insana dönüşecektir.
Yönetmen: Paul Schrader
Oyuncular: Lindsay Lohan, James Deen, Nolan Gerard Funk

Ülke: USA
Dağıtım: M3 Film
İthalat: D Yapım
Web: http://www.dproductions.com.tr/project/27/the_canyons.html?ProjectID=721#the-canyons_721



The Broken Circle Breakdown / Kırık Çember


2012 | Dram - Müzik - Romantik | 111' dk | Flemenkçe, İngilizce | 24 Ocak 2014



Elise dövmecidir, Didier de bir bluegrass grubuyla kovboy kılığında banjo çalar. Daha ilk görüşte âşık olurlar. Didier konuşmayı sever, Elise daha çok dinler; Didier romantik bir tanrıtanımazdır, Elise ise gerçekçi ve dindar. Küçük kızları Maybelle'in ölümcül hastalığı hem aşklarını hem yaşamlarını sorgulamalarına yol açacaktır. Berlin Film Festivali'nin Panorama bölümünde prömiyerini yapan, tutku ve müzik dolu bu dramın yönetmeni, 2010'da İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale'yi kazanan Çölde Kutup Ayısı filmini de çeken Felix van Groeningen.
Yönetmen: Felix Van Groeningen
Oyuncular: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh, Nell Cattrysse
Ülke: Belçika, Hollanda
Dağıtım: M3 Film
İthalat: Kurmaca Film
Web: http://tribecafilm.com/tribecafilm/filmguide/brokencircle



The Past / Geçmiş


2013 | Dram | 130' dk | Fransızca, Farsça | 31 Ocak 2014

İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin Oscar'a layık görülen Bir Ayrılık filminin başarısını takip eden Geçmiş, Fransız eşi Marie'den boşanma işlemlerini tamamlamak üzere, dört yıllık bir ayrılığın ardından Tahran'dan Paris'e gelen Ahmet'i izliyor. Marie'nin niyeti, eski eşinin hayaline bile katlanamayan yeni sevgilisi Samir'le evlenmektir. Ahmet, Marie'nin önceki beraberliğinden olan kızı Lucie ile ilişkisinin sıkıntılı olduğunu fark edince aralarını bulmaya çalışır, fakat böylece geçmişten gelen sırlar açığa çıkmış olur. Asghar Farhadi'nin ülkesi dışında çektiği ilk film olan Geçmiş, duygusal gerilimi eksik olmayan, sürükleyici ve çetrefilli bir aile dramı.
Yönetmen: Asghar Farhadi
Oyuncular: Berenice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa
Ülke: Fransa, İtalya
Dağıtım: M3 Film
İthalat: Mars Prodüksiyon
Web: http://www.imdb.com/title/tt2404461/?ref_=fn_al_tt_1