27.5.13

Den skaldede frisør :: İhtiyacın olan tek şey aşk!.


Danimarka´da yaşayan, uluslararası meyve-sebze ticareti yapmasına bakarak, kendisine 'büyük kabzımal' da denebilecek, ciddi görünümlü ve işkolik bir İngiliz olan Philip (Pierce Brosnan), ondan bir oğlu olan karısını bir kazada kaybettiğinden, yalnız yaşayan bir adamdır..

Biri kız, diğeri erkek iki çocuk sahibi Danimarkalı bir kuaför olan Ida (Trine Dyrholm), kanser tedavisi gören, gülünce daha da güzelleşen yüzü ve iyimser haliyle aşırı sempatik bir kadındır..

Sanırım benimle aynı fikirde olmayan kocası, kanserle cebelleşen bu kadını çok genç bir kadınla aldatmakta, hatta karısını boşayıp onunla evlenmenin plânlarını yapmaktadır..

Ne diyeyim.. Böyle koca, olmaz olsun inşallah!.

Çocuklarının İtalya'daki bir düğünle evleneceklerini küçük bir kaza sırasında öğrenen Philip ile Ida'nın, aslında birbirlerine -dünürlük dışında da- çok yakışacaklarını biz anlarız ama, onların bunu anlayıp da gereğini yapmaları biraz zaman alacaktır..


Danimarkalı yönetmen Susanne Bier, mükemmel bir drama olan bundan önceki filmi Hævnen (2010) seviyesinde değilse de, kaliteli bir romantik komedinin nasıl olması gerektiğine dair iyi bir örnek sunuyor..

Oldukça değişik sayılabilecek öyküsünü, türün kalıplarına uygun bir süreçte anlatan, çok iyi oyunculuklar başta olmak üzere, samimiyeti ve olaylara farklı açıdan bakmasıyla benzerlerinden ayrılan film, güzel bir vakit geçirterek eğlendirirken, öte yandan sizi aşk, aile, dostluk, sadakat, mutluluk ve de ölüm üzerine -hüzünlü olduğu kadar- sorgulayıcı bir düşünceye de sevk edecektir..





Den skaldede frisør / Sadece Aşk / Love Is All You Need

Yönetmen: Susanna Bier
Senaryo: Susanna Bier, Anders Thomas Jensen
Oyuncular: Pierce Brosnan, Trine Dyrholm, Kim Bodnia, Paprika Steen
Yapım: 2012, Danimarka – İsveç – İtalya – Fransa – Almanya, 116 dk.

  3.5 / 5