6.8.12

Eva :: Gözlerini Kapadığında Ne Görüyorsun?



Yıl 2041..
On yıl önce bütün ailesini, arkadaşlarını hatta üzerinde çalıştığı işlerini bırakarak Avustralya’ya göçmüş, ünlü bir robot programcısı olan Alex, ayrıldığı eski üniversitesinin geri çağırmasıyla -robot kedisiyle birlikte- yeniden memleketine dönmüştür..

Alex'ten, yeni geliştirilen bir 'çocuk robot' projesini mükemmel bi şekilde tamamlaması istenir..

Rahmetli babasının evine yerleşen Alex, robot üzerine çalışmaya başlar..

Bu iş için gerekli olan örneği, 'gerçek' çocuklar arasında araştırırken, renkli kişiliğe sahip, çok akıllı bir kız çocuğu olan Eva dikkatini çekmiştir..

Model olarak gözüne kestirdiği bu kızın, kardeşi David ile eski sevgilisi Lena'nın çocukları olduğunu öğrenince bir hayli şaşıran Alex'i, daha da şaşırtacak gelişmeler sırada beklemektedir..




Yakın gelecekten robotsal haberler getiren bu bilim kurgu filmi, ilginç öyküsünün temelinde yer alan 'insani' hâllere dair ayrıntıların da büyük katkısıyla, kendini merakla izletiyor..

'Bir zamanlar terk ettiğine yıllar sonra geri dönmek, eski duyguları harekete geçirse de aynı sonuç ve kazanımlara ulaşmayı asla sağlamayacaktır; aksine, yeni gerçeklerle birlikte 'hayali' şatolar da bir bir yıkılacaktır.' mealindeki bir 'kötümser' gerçeğin izini süren film, David Bowie ve onun muhteşem parçası Space Oddity'nin yanı sıra, sigara içmenin de asla demode olmayacağını müjdeliyor..



Yönetmen: Kike Maillo
Senaryo: Sergi Belbel, Aintza Serra
Tür: Dram, fantastik, bilimkurgu
Oyuncular: Daniel Brühl, Marta Etura, Alberto Ammann
Yapım: İspanya, 2011, 94'

   3 / 5