10.7.12

The Amazing Spider-Man :: Örümcek Kertenkele'ye Karşı


Özellikle arkadaşları tarafından itilip kakılan, çelimsiz hemen her çocuğun en büyük hayalidir bir süper kahraman olmak..

Ve bir çocuğun bu hayaline en denk düşen kahramanların başında da Örümcek Adam gelir..

İşte, kötü niyetli 'sözde' arkadaşlarının eğlence nesnesi olan bu iyi kalpli çocukların ABD şubesi olan Peter Parker, gizemli işler çeviren ebeveyni tarafından çok küçük yaşta terk edildiğinden amca ve yengesi tarafından büyütülmüş liseli bir gençtir..

Onun da hayalinde var mıydı süper güçlere sahip biri olmak, pek bilemiyoruz ama
onun tam da kaderinde vardır bu..



Bir gün babasına ait bir çanta bulan Parker, anne ve babasının ortadan kaybolmasının ardındaki sırları çözmeye karar verir..

Karşısına Oscorp şirketinin yöneticisi ve babasının eski ortağı olan Dr. Curt Connors çıkar..

Okuldan aşık olduğu kız olan Gwen Stacy'nin de görev aldığı bu şirketin laboratuvarında genetik kodlarıyla oynanmış bir örümcek tarafından ısırılan Peter için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır..




Öte yandan, sağ kolu olmayan Dr. Connors da sürüngenlerin 'Rejenerasyon' yetenekleri üzerine -umarsız- çalışmalar yapmaktadır..

Hiç kuşkusuz ki süper kahramanlar içinde, hayatın tam da içinden gelen, en insani, en samimi ve en gelişmiş mizah duygusuna sahip olanıdır Örümcek Adam..

Aşkın (500) Günü adlı romantik komediyle harika bir iş çıkaran yönetmen Marc Webb, tamamen farklı bu türde de gayet başarılı..




Bildik bir hikayeyi, yani Peter Parker'ın çocukluktan, Örümcek Adam'a dönüşme macerasını, ilk aşkını ve insanlık için tehlikeli olmaya başlayan Lizard'la giriştiği ölümcül mücadeleyi, daha bilimsel, daha etkileyici, daha insancıl bir açıyla anlatan film, bu sebeple -öyle iddia edildiği gibi- hiç de 'gereksiz' durmuyor..


The Amazing Spider-Man / İnanılmaz Örümcek Adam

Yönetmen: Marc Webb
Senaryo: James Vanderbilt, Alvin Sargent
Tür: Fantastik, aksiyon, macera
Oyuncular: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans
Yapım: ABD, 2012, 136'

  3.5 / 5



1 yorum:

  1. Filmle ilgili bir inceleme yazısı:
    http://artaudundefteri.blogspot.com/2012/07/sinema-notlar-1-amazing-spider-man.html

    YanıtlaSil