13.3.22

Reha Erdem’in yeni filmi ‘Neandria’nın çekimleri başladı!



Sinemamızın auteur yönetmenlerinden Reha Erdem’in yeni filmi Neandria'nın çekimleri başladı. Yapımcılığını Ömer Atay’ın üstlendiği film; Türkiye’nin ekolojik anlamda ilk sürdürülebilir film yapım girişimi de olacak. 

Neandria antik kentinin yakınlarında, yoksul ve küçük bir köyde yaşayan ve atletizm müsabakalarına hazırlanan Suna adlı genç bir kadının hikâyesini anlatacak filmin çekimleri Çanakkale’nin Kayacık köyünde ve Neandria antik kentinde gerçekleşecek. 

Usta oyuncuları ve yeni keşifleri bir araya getirecek filmde Deniz İlhan ve rap müzisyeni İzzy İsmail ilk oyunculuk deneyimleri ile perdede olacak. 

“Neandria”nın oyuncu kadrosunda ayrıca, Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer ve Ayşegül Kopartan rol alıyor. 




Türkiye’nin ilk ‘yeşil film’i olacak


Yapımcılığını Ömer Atay’ın, yürütücü yapımcılığını Serra Ciliv’in üstlendiği “Neandria”, Türkiye’nin ekolojik anlamda ilk sürdürülebilir film yapım girişimi de olacak. Sette kullanılacak bütün malzemelerden başlayarak ulaşım, konaklama, kostüm gibi her başlıkta çevreye sorunlarına proaktif bir yaklaşımı öngören çözümlerin geliştirileceği film için yerel ve çevreye duyarlı üretim yapan kişi ve birimlerle çalışılacak. 

Filmin yapım süreci ayrıca, bir belgesel filme dönüşecek. Selin Bonfil’in yöneteceği belgesel, “Neandria” için yaratılan ‘yeşil film’ set ortamını belgeleyecek. 

Reha Erdem’in yazıp yönettiği filmin görüntü yönetmenliğini, “Kaç Para Kaç”, “Korkuyorum Anne”, “Beş Vakit”, “Kosmos”, “Jîn”, “Şarkı Söyleyen Kadınlar” ve "Koca Dünya” filmlerini de çekmiş Florent Herry üstleniyor.