8.3.17

Tiyatro Martı : Hoş Geldin Boyacı



Erdal Özyağcılar, Berna Laçin ve Gözde Çetiner’in birlikte rol aldığı Hoşgeldin Boyacı; yasak ve karmaşık ilişkilerin etrafında, oyun içinde kahkaha ve sürprizlerle dolu bir oyun!

Zeynep Özyağcılar’ın kurduğu Tiyatro Martı’nın ikinci oyunu Hoşgeldin Boyacı'da; yasak ilişki yaşadığı sevgilisi ile tatilinden yeni dönen Marcia (Berna Laçin), tadilat ve boya işleri yarım kalmış evine geldiğinde önce değişen boyacıyla (Erdal Özyağcılar) ardından sevgilisinin karısı (Gözde Çetiner) ile karşılaşır.
Her üçünü de sürprizli bir gün beklemektedir..

Daha ilk dakikalardan, karakterlerin içinde bulunduğu çıkmazın nasıl komik bir hal alacağının sinyallerini veren oyun; insanların birbirine ihtiyacı olduğunda sınıf ayrımının nasıl ortadan kalktığını komediyle sarmalanmış bir dille anlatıyor.




Donald Churchill  imzası taşıyan “The Decorator” oyunu, Füsun Günersel’in çevirisiyle, “Hoşgeldin Boyacı” adıyla tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Yönetmenliğini Arif Akkaya’nın üstlendiği gülmecesi bol oyunun dekor tasarımı da Akkaya ile Sırrı Topraktepe’nin, kostüm tasarımı ise Feyza Zeybek’in imzasını taşıyor.




dyo’nun katkılarıyla hayata geçirilen ve renklenen iki perdelik Hoşgeldin Boyacı; 10 Mart 2017, Cuma akşamı Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde izlenebilir.

Başlama saati 20:30 olan oyuna ait biletler; Biletix’ten ve Trump Kültür ve Gösteri Merkezi gişesinden temin edilebilir.  





Oyunun mmknmrtb notu :  4  /10