14.11.16

Taşra Kabare’de bu hafta!.



Kadıköy’ün yeni eğlence ve sanat merkezi Taşra Kabare, bu hafta da oyunlar ve konserleriyle sanatseverlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Taşra Kabare’nin bu hafta prömiyerini yapacağı “Ölüm Hastalığı”, sahnelemesi ve oyunculuklarıyla yılın en çok konuşulacak oyunlarından biri olmaya aday!
Ayrıca, Füsun Demirel’in Dario Fo ve Franca Rame oyunu “Aşk Dersleri”, Taşra Kabare’nin Sofa salonunda izlenebilir.

Ekşi Sözlük’te “rakı açtıran indie müzik, evet sayesinde var” yorumuyla övülen genç yetenek Ahmet Ali Arslan, müzik eleştirmenlerince “Oktavlar arasında dolaşan taş plak sesli kadın" olarak tanımlanan Sema Moritz ve “Kaybedenler Kulübü” adlı filmin soundtrack’inde Can Gox ile birlikte söylediği “My Woman” yorumuyla tanıdığımız büyüleyici ses Gülce Duru, Taşra Kabare Akustik Sahne’nin bu haftaki konukları.

AHMET ALİ ARSLAN


Tarih: 16 Kasım 2016, Çarşamba
Saat: 22:00
Biletler: Öğrenci: 30TL Tam: 40TL

Müziğini “Sıcak, o kadar içimden ki, eğer paylaşabiliyorsak, sendenmiş zannedeceksin” sözleriyle açıklayan, Ekşi Sözlük’te bir kullanıcının da “rakı açtıran indie müzik, evet sayesinde var” yorumuyla övdüğü Ahmet Ali Arslan, son yılların en önemli keşif müzisyenlerinden. Halen Açık Radyo‘da “Türlü” adlı programı yöneten Arslan, çıkışını Soundcloud üzerinden yayınladığı şarkılar ve Sofar’da çaldığı “Dünya Vakti Geldi” ile yakaladı.
Müziğini Münir Nurettin’in “Aziz İstanbul”unu dinlediği günden beri bağlandığı Klasik Türk Müziği üzerine inşa eden sanatçı, İstanbullu ve yeni bir müziğin peşine düşüyor ve kâh klasik Türk müziğinden, kâh halk müziğinden beslenerek günümüzün dilinde şarkılar söylüyor.
2015 yılında Müzik Hayvanı etiketiyle yayınladığı “Su Akar Deli Bakar” EP’si, bir yıl sonra çıkardığı “Bahara Övgü” EP'si ile takipçilerini artıran Ahmet Ali Arslan, perdesiz ve buzukide Ozan Sarohan, vurmalılarda Rana Uludağ ve basta Ozan Kısaparmak’tan oluşan grubuyla sıcak, nağmeli ve buradan bir gece vadediyor.




TAŞRA KABARE - ÖLÜM HASTALIĞI


Yazan: Marguerite Duras
Çeviren: Nilüfer Güngörmüş Erdem, Haldun Bayrı
Yöneten: Mehmet Ada Öztekin
Oyuncular: Cemal Toktaş, Nergis Öztürk

Tarihler: 18, 25 Kasım 2016, Cuma
Saat: 20:30
Biletler: (+18) Öğrenci: 35TL Tam: 45TL

Kışkırtıcı yapıtların usta yaratıcısı Marguerite Duras’nın unutulmaz metni “Ölüm Hastalığı”, Taşra Kabare yorumuyla 18 Kasım’da prömiyerini yapıyor!
“Kaybedenler Kulübü”, “Mahmut ile Meryem” gibi sinema filmleri ve “Kuzey Güney”, “Analar ve Anneler”, “Bodrum Masalı” gibi televizyon dizileriyle tanıdığımız senarist, yönetmen Mehmet Ada Öztekin’in tiyatrodaki ilk projesi de olan “Ölüm Hastalığı”nda Cemal Toktaş ve Nergis Öztürk birlikte oynuyor.
Modern edebiyatın en güçlü metinlerinden sayılan "Ölüm Hastalığı", bir adamın kendisine sevmeyi öğretmesi için deniz kenarında bir otel odasına para ödeyerek çağırdığı bir kadınla geçen günlerini, konuşmalarını, sessizliklerini konu alıyor ve anı yaşayamamak halini, insanoğlunun en temel dürtüsü üzerinden neredeyse gözle görünür hale büründürüyor.
Seyircinin izleme alışkanlıklarını sarsacak güçteki oyun, Duras’nın hayal ettiği gibi seyirciden mutlak biçimde kulak vermesini istiyor.
18 yaşından büyük izleyicilerin izleyebileceği “Ölüm Hastalığı”, 18 Kasım’da ilk kez seyirci önüne çıkacak.
Oyunun biletleri tasrakabare.com’dan ve Taşra Kabare gişelerinden satın alınabilir.





SEMA MORİTZ - ‘EFSANE HANIMLAR’


Tarih: 18 Kasım 2016, Cuma
Saat: 23:00
Biletler: Öğrenci: 40TL Tam: 50TL

İstanbul-Berlin arasında süren müzik yolculuğunda bugüne dek Yunus Emre'den Nazım Hikmet' e, Bertolt Brecht' ten "Anneler & Ninniler' e kadar uzanan pek çok projeye imza atan Sema Moritz’in 1895 - 1940 arası İstanbul'da sahne almış kadın şarkıcıların söylediği tangolar, fokstrotlar, valsler, operetleri yorumladığı “Efsane Hanımlar” projesi 18 Kasım akşamı Taşra Kabare Akustik Sahne’de! Müzik eleştirmenlerince “Oktavlar arasında dolaşan taş plak sesli kadın" olarak tanımlanan Sema Moritz, Seyyan Hanım’dan Afife Hanım’a, Mürşide Hanım’dan Deniz Kızı Eftalya’ya, pek çok kadın şarkıcıya hayat vereceği gecede, ‘Hasret’ten ‘Fikrimin İnce Gülü’ne, ‘Mazi’den ‘Aşk Kerpeteni’ne pek çok klasik tango eserini yorumlayacak.






FÜSUN DEMİREL - AŞK DERSLERİ


Yazan: Dario Fo, Franca Rame
Çeviren: Füsun Demirel
Yöneten: Füsun Demirel

Oyuncular: Füsun Demirel, Ayşegül Cengiz Akman, Mert Küçülmez

Tarih: 7 Kasım, Pazartesi
Saat: 20:30
Biletler: Öğrenci: 35TL Tam: 45TL

Yazarların aşkı ve cinselliği ironik bir üslupta anlattığı bu oyunda, size yaşamınızda aşk üzerine eşinizin, sevgilinizin, jinekoloğunuzun, psikoloğunuzun, annenizin, kız kardeşinizin bile söyleyemediği her şeyi bulacaksınız.
Füsun Demirel çevirmenliğini yaptığı, geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Nobel ödüllü oyun yazarı Dario Fo ve eşi Franca Rame’nin kaleme aldığı “Seks? Eh, Hayır Demem!” başlıklı oyunu uyarlayarak, kendi çocukluk ve ergenlik anılarından yola çıkıp kişisel tecrübelerini seyirciyle paylaşıyor.
Oyuna aynı zamanda Fo ve Rame’nin “Tek Kişilik Diyalog”, “Bant Sistemi” ve “ Tecavüz” oyunları da eşlik ediyor.
Türkiye’de ve dünyada kadınlık meselesini, kadınların sorunlarını irdelerken erkeklik meselesi de unutulmuyor.
Eğer sevmeyi, aşık olmayı, cinselliği anlayarak yaşayamıyorsak sürekli olarak bir yanımızın eksik kaldığını ve bunu yarınlara taşımanın insanda yaratacağı olumsuzlukları hatırlatıyor.






GÜLCE DURU


Tarih: 19 Kasım 2016, Cumartesi
Saat: 23:00
Biletler: Öğrenci: 40TL Tam: 50TL

Müzik hayatına lise yıllarında, Anima grubundan Tuncay Korkmaz ile sahne alarak başlayan Gülce Duru, ev kayıtları ve Can Gox ile verdiği konserlerle dikkat çekti.
Paris ve İstanbul’da Plastik Sanatlar ve Müzecilik öğrenimi gördü. 2010’da Tolga Örnek’in yönettiği “Kaybedenler Kulübü” adlı filmin soundtrack’inde Can Gox ile birlikte söylediği “My Woman” yorumuyla büyük övgü topladı.
Son dönemde kendi şarkılarını yazmaya yoğunlaşan Gülce Duru, kendi bestelerinin yanı sıra çeşitli tarzlarda yerli ve yabancı şarkıları yorumlayacağı performansıyla unutulmayacak bir gece yaşatacak.


www.tasrakabare.com